Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

FOTO Veľké zmeny v ZOO Košice: Na návštevníkov čakajú nové zvieratká

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Miro Vacula)

KOŠICE – Na novú sezónu sú v košickej zoo pripravení. Pribudlo viacero nových zvierat, zmodernizovali chovné zariadenia ale zvýšili po štyroch rokoch vstupné.

Krajšieho príbytku sa dočká tiger Lucky a v jeho susedstve aj biely tiger Salim, ktorý sa v Košiciach aklimatizuje po príchode z bratislavskej ZOO.  Kolekcia vtákov sa rozrastie o žeriavy čiernokrké.  Košická ZOO ich získala darom zo ZOO Moskva k 30. výročiu svojho otvorenia.

„Návštevníci ich nájdu vo výbehu, ktorý bude v novom návštevníckom okruhu zoogeografickej oblasti Altaj.  Pribudnú aj dve voliéry dravcov v blízkosti veľkého rybníka.  Rozrástla sa tiež kolekcia plameniakov. K doterajším červeným a ružovým pribudli z Holandska dva páry plameniakov čílskych.  V Košiciach tak po Prahe nájdete najväčšiu druhovú kolekciu týchto impozantných vtákov v rámci Únie českých a slovenských ZOO.   V chovných zariadeniach pribudlo v poslednom čase viac atraktívnych zvierat.  Sú to napríklad lemury kata, pásavec  štetinový, urzón kanadský a mnohé ďalšie, ktoré spestrili druhovú rozmanitosť zvierat. Za posledných päť rokov sa počet druhov zvýšil zo 140 na 230,“ informovala nás hovorkyňa zoo Eva Malešová.

FOTO Veľké zmeny v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Miro Vacula)

Zlepšenie sa dotkne aj návštevníckeho servisu.  Vyššiu spokojnosť stravovacích a občerstvovacích  zariadení  garantujú zrekonštruované bufety Kamzík a Čierny vlk, ktoré budú po novom ponúkať svoje služby celoročne.  Najmä mladým návštevníkom tam bude slúžiť  klubovňa. V ich bezprostrednej blízkosti čaká na najmenších nová atrakcia.  ZOO uvažuje zlepšiť mobilitu návštevníkov kúpou  vláčika.

Ušetria držitelia mestskej karty

„Rozšírená ponuka služieb, vyššie vstupné náklady, prioritne na krmivá, sa odrazia aj na cene vstupného.  Úprava sa bude pohybovať  od 18-tich centov za hipodróm do 50 centov za lístok pre dospelého.  Až 20 percent ušetria na vstupnom držitelia mestskej karty a turistickej karty. Naďalej výhodné bude rodinné vstupné, ktorým košická ZOO zjednotila parametre nastavené v okolitých ZOO,“ dodáva E. Malešová.  

FOTO Veľké zmeny v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Miro Vacula)

Ako novinku zavádzajú ročnú neprenosnú  vstupenku pre  dospelého, dieťa, študenta i rodinu s takmer 30-percentným  zvýhodnením na jeden vstup.  ZOO Košice naposledy upravovala ceny v roku 2011 a  vstupenky pre dospelých o rok neskôr. Aj po posledných úpravách  bude   vstupné do košickej ZOO najnižšie s porovnateľnými zoologickými záhradami v rámci Únie českých a slovenských ZOO.  

Viac o téme: ZOO Košice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu