Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

V košickej Zoo sa tešia novému prírastku: Uskutoční sa aj slávnostný krst

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

KOŠICE – V košickej Zoologickej záhrade (ZOO) v Kavečanoch v sobotu o jedenástej slávnostne pokrstia najmladší prírastok v rodine opičiek - málp hnedých. Ide o samčeka, ktorý sa narodil pred mesiacom. Rodičmi sú otec Filip pochádzajúci zo ZOO Nyíregyháza a matka Tea, ktorá prišla do Košíc z Plzne v roku 2009.

„V sobotu ho návštevníci uvidia bezprostredne v klubovni Himaláje, kde sa bude konať slávnostný krst. Krstným otcom sa stane herec Noël Czuczor, ktorý svoju hereckú kariéru odštartoval ako hlavná postava slovenského filmu Čistič. Známy je tiež zo seriálu Búrlivé víno,“ informovala hovorkyňa ZOO Eva Malešová.

Samica Tea nie je prvorodička. Na svet už priviedla niekoľko potomkov, avšak nedokázala sa o nich postarať. Tím zoológov sa preto tentoraz rozhodol mláďa odchovať ručne. Ide o pomerne náročnú prácu, ktorá si vyžaduje 24-hodinovú starostlivosť chovateľky. Mláďatko je čulé a prospieva.

V súčasnosti košická ZOO chová osemčlennú rodinu málp hnedých. Malpa hnedá je pôvodom z Južnej Ameriky. Žije v pralesoch v 12 až 20-členných skupinách, ktorú vedie dominantný samec. Ide o veľmi inteligentné primáty, ktoré dokážu používať jednoduché nástroje. Napríklad na rozbíjanie orechov vedia použiť kameň. S malpami hnedými sa môžu denne, okrem zimných mesiacov, stretávať návštevníci pri komentovanom kŕmení o 11:30. Výnimočne bude v sobotu komentované kŕmenie o 11:40 hodine.

Viac o téme: KošiceZooMalpa hnedá
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu