Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Najvernejší fanúšik kráľovnej: Krásny zvyk trval 60 rokov, v tradícii pokračuje vnuk

Kráľovná má skutočne oddaných fanúšikov.
Kráľovná má skutočne oddaných fanúšikov. (Zdroj: Facebook/Andrew Simes)

LONDÝN - Kráľovská rodina je vo Veľkej Británii veľmi populárna. Dôkazom je aj konanie nebohého pána Simesa, ktorý Alžbete II každoročne posielal vianočný pozdrav, a to celých 60 rokov. Keď v roku 2011 zomrel, jeho vnuk Andrew sa rozhodol, že na Vianoce pošle list miesto neho. To, čo sa udialo, však vôbec nečakal.

V januári roku 2012 Andrew, pôvodom z Izmiru v Turecku, dostal list od samotnej kráľovnej. „Keď som pred Vianocami dostala list od iného pána Simesa, inštruovala som svoju kanceláriu, aby vyhľadala miesto pobytu vášho dedka. O to väčší bol môj smútok, keď som sa dozvedela, že odišiel. Vyjadrujem úprimnú sústrasť vám aj vašej rodine,“ napísala Alžbeta.

Andrewov dedko posielal kráľovnej vianočný pozdrav od roku 1952, od jej nástupu na trón. Raz sa s ňou dokonca stretol, v roku 1972 na recepcii v Izmire, kde sa o jeho listoch aj porozprávali. „Odvtedy si dedo dával zvlášť záležať na prianí pre svoju kráľovnú. A tak si Alžbeta II, prirodzene, ukladala jeho poštu,“ povedal Andrew médiám.

Ever since Grandpa could remember, he made sure to send a Christmas card to his king/queen. So naturally, since 1952,...

Posted by Andrew Simes on 9. december 2015

Všetko vyšlo na povrch minulý týždeň, keď sa Andrew na svojom profile na sociálnej sieti zdôveril priateľom so svojou každoročnou príjemnou povinnosťou. „Dnes, tak ako každý rok, posielam svoje vianočné priania... Ale prvé miesto na zozname je vyhradené pre Jej Veličenstvo.“ Jeho príbeh sa stal okamžite virálnym, na Facebooku ho zdieľalo viac ako 22-tisíc ľudí.

Viac o téme: Vianočné pozdravyVirálny príbehKráľovná Alžbeta II
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu