Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Julian mal 5 rokov, keď zmizol: Neuveriteľné, vypátrali ho po 13 rokoch

Bobby syna skrýval celých 13 rokov. Zobraziť galériu (3)
Bobby syna skrýval celých 13 rokov. (Zdroj: National Center for Missing and Exploited Children, Cuyahoga County Prosecutor's Office)

CLEVELAND – Neuveriteľných 13 rokov trvalo, kým matka opäť mohla objať svojho syna Juliana, ktorého ako päťročného uniesol vlastný otec. FBI sa podarilo chlapca vypátrať, dnes 18-ročný Julian Hernandez žil s otcom Bobbym v Clevelande v americkom štáte Ohio. Zmizol ešte v auguste 2002, vtedy bola polícia bezradná.

Teraz je všetko inak. Bobbyho Hernandeza (53) agenti z FBI zatkli, sudca stanovil kauciu na 250-tisíc dolárov. Ako ho vlastne chytili? Keď si Julian podal prihlášku na vysokú školu, jeho číslo sociálneho zabezpečenia nezodpovedala jeho menu. Škola mu pomohla zistiť, v čom je problém. A tak odhalil, že je registrovaný v Národnom centre pre nezvestné a unesené deti.

Julian Hernandez
Zobraziť galériu (3)
Julian Hernandez  (Zdroj: National Center for Missing and Exploited Children, Cuyahoga County Prosecutor's Office)

Bobby Hernandeza zatkli v pondelok, prokurátor voči nemu okamžite vzniesol obvinenie. Ďalšie pojednávanie bolo stanovené na 12. novembra. Polície oboch štátov, Ohia aj Alabamy, teraz spolupracujú na prípade. Julianova matka a zvyšok rodiny boli oboznámení s jeho nájdením a mladý muž sa s nimi stretne tento týždeň, ako informovala britská televízna a rozhlasová stanica BBC.

Bobby Hernandez
Zobraziť galériu (3)
Bobby Hernandez  (Zdroj: National Center for Missing and Exploited Children, Cuyahoga County Prosecutor's Office)

Viac o téme: Otec a synFBIUnesené dieťa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu