Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Predstavujeme majstra a vicemajstra sveta v agility: FOTO Slovákov, ktorí sa stali elitou

Pavol Vakonič tvorí s Fionou a Ikeou skvelý tím. Zobraziť galériu (2)
Pavol Vakonič tvorí s Fionou a Ikeou skvelý tím. (Zdroj: Tip čitateľa)

BRATISLAVA - Slováci opäť zažiarili vo svete. Pavlovi Vakoničovi sa so sučkou Fionou podarilo vyhrať Majstrovstvá sveta v agility, teda v kynologickom športe, pri ktorom psík s pomocou psovoda prekonáva prekážky na parkúre. S Ikeou zase obhájil minuloročné druhé miesto, a tak v Taliansku viala slovenská zástava hneď na dvoch z troch stupňov víťazov.

"Sami ešte neveríme, čo teraz píšeme, ale sen sa premenil na skutočnosť a Slovensko má po prvý raz v histórii majstra sveta v agility! Stal sa ním Pavol Vakonič a Fiona v kategórii Large, ďakujeme! Aby toho nebolo málo, Palo obhájil aj svoju pozíciu z druhého miesta a s Ikeou sa stal vicemajstrom!" prišla nám do redakcie nadšená reakcia.

Pavol Vakonič tvorí s
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Agility vzniklo asi pred tridsiatimi rokmi v Anglicku a postupne si získalo svojich priaznivcov po celom svete. Slováci sa agility venujú od deväťdesiatych rokov, Bratislavčan Pavol Vakonič je okrem iného aj rozhodcom v tomto krásnom športe, ktorý spája šikovnosť psíkov s láskou človeka ku psom. Vakonič organizuje aj množstvo odborných seminárov. Len dodáme, gratulujeme!

Viac o téme: AgilityMajstrovstvá svetaPavol Vakonič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu