Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Minihrdina urobil pre rodinu veľkú vec: Neuveríte, čomu vďačia za záchranu života!

Gryffin ani nevie, aké mal šťastie.
Gryffin ani nevie, aké mal šťastie. (Zdroj: Facebook)

CHEYENNE WELLS – Deti vedia prekvapiť, a to najmä svojich rodičov. Dnes 12-ročný Gryffin Sanders zvládol viac, ako jeho rodina predpokladala. Keď jeho prababička Darlene dostala za volantom infarkt a omdlela, Gryffin sa zachoval ako skutočný hrdina. Zachránil život nielen jej, ale aj sebe a svojmu vtedy 4-ročnému bratovi. Ako to dokázal?

Ešte v lete roku 2013 viezla Darlene Gryffina s bratom z Cheyenne Wells do Goldenu v Colorade. Išli asi rýchlosťou 100 kilometrov za hodinu, keď zrazu uprostred vety odpadla. „Moja prvá myšlienka bola, je to test alebo čo? Najprv som sa pokúsil ju zobudiť,“ povedal Grayffin pre televíznu stanicu 9news.

Chlapec veľmi rýchlo pochopil, že to nie je žiaden žart a skočil k prababičke zo sedadla spolujazdca. „Už som videl cez palubnú dosku, keď som šoféroval, takže som videl, kam idem. Nemohol som sa však dostať k brzde, pretože tam prababička mala nohy,“ opísal chlapec ťažké chvíle.

Nakoniec však stočil volant a rozhodol sa vliezť radšej do priekopy plnej bahna. Vďaka tomuto pohybu Darlene spadla noha z plynu a auto zastavilo. Gryffinovi ani jeho bratovi sa nič nestalo. Okoloidúci zavolali sanitku a Darlene previezli do nemocnice, kde sa zistilo, že mala slabý infarkt. „Moja mama vlastne povedala, že je rada, že som to stočil do priekopy a nespanikáril, akoby sa to stalo jej,“ smeje sa dnes Gryffin.

Chlapec sa stal miestnym hrdinom a na početné otázky, ako vlastne vedel, čo má robiť vždy skromne odpovedal: „Som celkom dobrý v počítačovej hre Motorkár Super Mario, je to moja najobľúbenejšia hra.“ To platí dodnes. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu