Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Počas hrania počítačovej hry stratil prácu a utiekla mu žena: Rozhodol sa zažalovať výrobcu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: multiplayergames.com)

KRASNOJARSK - Dvadsaťosemročný Rus z Krasnojarsk na Sibíri sa rozhodol žalovať výrobcu počítačové hry, do ktorej sa natoľko zabral, že medzitým prišiel o prácu i o manželku. O kurióznej žalobe informovali miestne médiá.

Nemenovaný Sibiřan sa natoľko oddával počítačovej hre, že počas troch týždňov prišiel o zdroj príjmov i o rodinné šťastie. Teraz požaduje od americkej spoločnosti a ruského distribútora hry pol milióna rubľov (asi 7000 eur) ako náhradu za svoje utrpenie, uviedol server Superomsk.ru.

O hre sa chlapík dozvedel z reklamy, načo si ju nainštaloval do počítača, aby si obstaral zábavu na pár večerov. Namiesto toho hre natoľko prepadol, že si ani nevšimol, že ubehli tri týždne. Medzitým sa mu zhoršilo zdravie, pretože pri hre skoro nejedol a nespal, vyhodili ho z práce a utiekla mu žena.

"Keby som vedel, že hra môže vyvolať takú závislosť, bol by som opatrnejší. Nekúpil by som si ju, alebo by som kúpu odložil na dovolenku, alebo na novoročné sviatky," tvrdí nešťastník.
Novoročné sviatky v Rusku trvajú zvyčajne desať dní; podľa zlých jazykov sú tak dlhé preto, aby ľudia mali čas vytriezvieť zo silvestrovských osláv.

Právnici tvrdia, že podobný prípad nepamätajú, a práve preto pomohli Sibírčanovi so žalobou, aby na súde vyskúšali, ako ďaleko môže kauza dôjsť. Ruské súdy spravidla priznávajú ďaleko nižšie odškodnenie, ako požaduje žaloba.

Viac o téme: ŽalobaRuskoHra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu