Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Jeho nesebeckosť vyráža dych: Umierajúci muž (45) míňa celoživotné úspory, aby pomohol druhým!

Výstavba cesty
Výstavba cesty (Zdroj: Soul of Jakarta)

XIAOJIANGTUN - Málokto si vie predstaviť, čo by robil, keď zistí, že mu ostáva už len pár mesiacov života. Väčšina by sa zrejme snažila prežiť zvyšok života naplno, alebo aspoň natoľko, ako by mu to jeho choroba dovoľovala. Huang Yuanfeng (45) sa však rozhodol inak, svoje celoživotné úspory minul na naozaj nesebecký cieľ.

„Mal som na výber, buď budem pomaly míňať peniaze na lieky, ktoré čoskoro aj tak prestanú fungovať, alebo ich miniem na niečo skutočne užitočné,“ povedal najskromnejší muž na svete. Huang vyrástol v odľahlej dedine Xiaojiangtun v južnej Číne, strávil tam dvadsať rokov. Potom sa však presťahoval do Guilinu, jedného z najnavštevovanejších miest v krajine, a to práva kvôli scenérii.

Avšak horská oblasť so sebou prináša aj nedostatok. Huangova rodná dedina je odstrihnutá od sveta. Preto sa krátko po tom, ako mu diagnostikovali rakovinu pečene rozhodol, že urobí niečo pre svoju rodnú zem. „Život tu bol veľmi ťažký, pretože sú tu hory a rýchlo plynúce rieky, ale po dokončení mojej cesty bude možné prísť sem autom a vďaka veľkolepej scenérii sa sem dostane veľa turistov,“ teší sa Huang.

Obyvatelia dediny sú na neho veľmi pyšní a zhodne tvrdia, že napriek jeho chorobe a faktu, že zrejme čoskoro umrie, v tejto dedine bude jeho duch žiť na veky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu