Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Študentka (15) zarába státisíce: Žiadna veda, pozrite, ako to dokázala!

Noa vie, čo od života chce Zobraziť galériu (3)
Noa vie, čo od života chce (Zdroj: Facebook)

NEW YORK - Má len pätnásť rokov a už zarába ťažké prachy. Ako je to možné? Tak, že namiesto toho, aby sa Noa Mintzová pofľakovala po vonku, vedie vlastnú firmu a dáva prácu ďalším ženám. Pritom nejde o nič náročné, ponúka služby v oblasti opatrovania detí.

Noa sa na prvý pohľad v ničom nelíši od svojich rovesníčok. Rozdiel je ale v tom, ako trávi svoj voľný čas. Nie je to totiž s kamarátkami, ale vo firme, ktorú riadi. Všetko to začala pred takmer troma rokmi, keď v lete brigádovala v jednej neziskovej organizácii. Popritom dostala nápad na založenie vlastnej agentúry ponúkajúcej pestúnske služby. Keď bola menšia, o ňu a jej štyroch súrodencov sa tiež často starali opatrovateľky, no častokrát s nimi nebola spokojná. Tak to chcela urobiť po svojom. Rozbehnúť biznis jej pomohol otec.

Študentka (15) zarába státisíce:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Pestúnky hľadala tínedžerka zo začiatku vo svojom okolí a na webových stránkach, prostredníctvom ktorých si ľudia hľadali prácu. Slovo sa rýchlo šírilo ďalej a potom už išlo prakticky samo. Momentálne jej agentúra nazvaná Nannies by Noa zamestnáva 25 plnoúväzkových pestúnok a 50 opatrovateliek, ktoré pracujú pätnásť hodín týždenne. Predtým, než ich zamestná, sa uistí, že ide naozaj o spoľahlivú a dostatočne kvalifikovanú ženu. Od tých prvých, ktoré zarábajú 50 tisíc - 80 tisíc dolárov ročne (44 tisíc - 70 tisíc eur), si účtuje 15 percent. Pri opatrovateľkách si od klientov pýta päť dolárov (4,4 eur) na hodinu. Momentálne služby firmy využíva 190 klientov. Svojej majiteľke ročne vynáša takmer 400 tisíc dolárov (352 tisíc eur), čo je naozaj slušný balík peňazí.

Jedným z prvých zákazníkov bol stomatológ a rozvedený otec dvoch detí Eric Gibbs. "Služby pestúnok som využíval už predtým. Ale potom mi niekto povedal "musíte vyskúšať toto dievča", ktoré malo vtedy len trinásť rokov". Bol som naozaj prekvapený," povedal denníku New York Post.

Noa si vybudovala tak dobrú povesť, že k nej dokonca prechádzajú aj skúsené pestúnky, ktoré majú za sebou desaťročia praxe. "Vôbec ma neprekvapuje, že je tak úspešná. Noa je rodená podnikateľka. Už ako šesťročná snívala o tom, že si založí nejakú firmu," povedala o svojej dcére bývalá novinárka Meredith Berkmanová.

"Je to šialené, keď si uvedomím, koľkým ľuďom som už dala prácu. Je úžasné vidieť, čo všetko som už dokázala. Vek by vám nikdy nemal brániť v plnení vašich snov," okomentovala svoj úspech tínedžerka.

Študentka (15) zarába státisíce:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)



 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu