Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Najkrajšie chvíle v živote: Mama (41) si z bruška vybrala dvojičky!

Milujúci manželia majú jedenásť krásnych detí Zobraziť galériu (2)
Milujúci manželia majú jedenásť krásnych detí (Zdroj: Foto: Facebook)

NEWCASTLE - Neuveriteľnú požiadavku mala v pôrodnej sále 41-ročná Gerri Wolfeová z austrálskeho Newcastleu. Bola tesne pred pôrodom, na svet mala priviesť cisárskym rezom dvojičky. Od lekára chcela, aby jej dovolil vlastnoručne si vytiahnuť detičky z brucha. Sen sa jej splnil, lekár požiadavke vyhovel.

"Moje telo, môj pôrod, moje deti," vyhlásila Gerri pred pôrodom. Lekári samozrejme najprv otáľali, no nakoniec súhlasili s jej požiadavkou. Zrejme zobrali do úvahy fakt, že nejde o žiadnu začiatočníčku, pretože doma má už deväť vlastných detí.

Lekári teda dovolili, aby dievčatká Matildu a Violet si počas pôrodu v Johna Hunter nemocnici v Newcastlei v Novom Južnom Walese osobne vytiahla z brucha. "Keď som zistila, že to bude musieť byť cisársky rez, nechcela som, aby bol taký sterilný a neosobný ako tie predchádzajúce," povedala pre denník Daily Mail a dodala, že toto bola jej piata plánovaná sekcia. 

Najkrajšie chvíle v živote:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: Facebook)


Gerri sa o možnosti asistovaného cisárskeho rezu matkou dočítala na internete a rozhodla sa, že aj ona si porodí deti sama. Išlo o úplne klasickú sekciu s tým rozdielom, že lekár na konci umožní mamičke, aby si siahla do brucha a vytiahla svoje novorodeniatko. 

Robert, manžel a otec, sa najprv chytil z jej požiadavky za hlavu, no Gerri si nedala povedať a bola pevne rozhodnutá, že chce takto rodiť. Keď malo dôjsť k pôrodu, poriadne si s pôrodníkom vyumývala ruky, dostala sterilné rukavice po lakte a nechala si pichnúť lokálne anestetikum. "Nesmela som sa ničoho dotknúť, kým nebol čas, potom sa ma spýtali, či som pripravená privítať moje dievčatká," povedala šťastná mama, ktorá si bábätká priložila hneď na hruď.

Dievčatko Matilda vážilo po pôrode 3040 gramov a malinká Violet 2540 gramov. Obe sestričky sa tešia výbornému zdraviu.  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu