Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Emma (88) sa nikdy nemala stať matkou: Teraz sa teší zo 150 detí!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Western Daily Press, UK News Yahoo)

BRISTOL - Povedali jej, že nikdy nebude mať deti. Pred 70 rokmi dostala drobná Emma Derricková (88) reumatickú horúčku, to bol dôvod, prečo si lekári mysleli, že nebude môcť žiadne dieťa vychovať. Dnes sa však teší z neuveriteľných 150 detí, vnúčat a pravnúčat dokopy!

„Doktor mi povedal, že ak zvládnem jedno dieťa, potom ich môžem mať aj tucet. Chytila som ho za slovo,“ smeje sa sympatická Emma, matka 14 detí.  Tie mala s manželom Dennisom, ktorý zomrel pred 20 rokmi. Celá rodina sa často stretáva, navzájom sú si neustále veľkou oporou. Za svoje životy vďačia Emme, ktorej počas každého tehotenstva hrozilo zlyhanie srdca.

Reumatickú horúčku dostala Emma ešte ako tínedžerka, vrátila sa jej celkovo trikrát. Ona sa však nepriazni osudu vzoprela, a tak si teraz užíva aj najmladší rodinný prírastok, ktorý nemá ešte ani rok. „Nie je ľahké udržať prehľad o všetkom, ale všetky deti mám rada. Žiadne z nich by som nemenila,“ odpovedá Emma na otázku, či pozná celú svoju rodinu.

Emma (88) sa nikdy
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Western Daily Press, UK News Yahoo)

Prvého syna porodila, keď mala 21. Neboli prehnane aktívni, proste sa to stalo. Potom prišli na svet ďalší dvaja chlapci a následne tri dievčatá. Tie vraj túžili po mladšom bratovi, a tak to išlo ďalej. Dve deti ale Emma prežila, dcérka pomenovaná po nej sa dokonca narodila mŕtva. „Samozrejme, že boli časy dobré aj zlé, ale vždy som si myslela, že najlepší spôsob ako prejsť životom je sústrediť sa na to dobré.“ Rodina žila v dvoch domov v Konwle, do jedného chodí Emmu neustále navštevovať jej 65 vnúčat s pravnúčatami. Emma sa snaží zapamätať si všetky mená, aby vedela povedať, kto má čo spraviť, keď jej pomáhajú v dome.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu