Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Slovenka v Guinessovej knihe rekordov: Jej úchvatná zbierka má cenu luxusnej vily!

Antónia má izbu plnú obrúskov Zobraziť galériu (3)
Antónia má izbu plnú obrúskov (Zdroj: profimedia.sk, )

BRATISLAVA - Antóniu Kozákovú (39) z obce Ruská pri Michalovciach poznajú ľudia po celom svete vďaka jej neohroziteľnému miestu v Guinessovej knihe rekordov. Vlastné hranice každoročne prekračuje úchvatnou zbierkou, za ktorej cenu by si mohla kúpiť luxusnú vilu. Ona však túži po niečom úplne inom.

Antónia je na invalidnom dôchodku a rekordmankou sa stala vďaka ohromnej zbierke 62 757 obrúskov, ktorých hodnota sa šplhá na neuveriteľných 354 tisíc eur. Za túto sumu by si mohla kúpiť celkom slušnú vilu a žiť si kráľovským životom, ona však túži len po jednom. Zbierať stále nové a nové kúsky.

Do Guinessovej knihy rekordov sa tento rok Slovenka zapísala už po štvrtý krát. Prvý svetový rekord dosiahla ešte v roku 2007 s 21 tisícami obrúskov. Odvtedy samú seba prekonala ešte niekoľkokrát a v súčasnosti sa jej kolekcia blíži k 63 tisícom, ktoré zbierala celých 16 rokov. Najmenší z unikátnych obrúskov má len 2 centimetre a najväčší vyše metra. Najstarší pochádza až z roku 1940.

Najmenší obrúsok má len 2 centimetre.
Zobraziť galériu (3)
Najmenší obrúsok má len 2 centimetre.  (Zdroj: profimedia.sk, )

"Moja kolekcia je unikátna. Nemám žiadne duplicitné kusy," povedala Antónia. Keď sa ľudia z obce dozvedeli o jej koníčku, začali jej posielať rôzne nezvyčajné obrúsky a neskôr sa jej začali ozývať fanúšikovia z celého sveta. "Dostávam obrúsky od poštára, miestneho obchodníka a od hocikoho iného, kto prechádza obcou a vie o mojom koníčku," dodala pre Daily Mail.

Slovenka neuvažuje o tom, že by so zbieraním obrúskov skončila. Práve naopak, už sa nevie dočkať, kedy dosiahne hranicu 100 tisíc. "Chcela by som obrúsok s mojou tvárou a menom," prezradila jednu z veľkých túžob. "A hľadám tiež jednu s podpisom môjho obľúbeného herca Arnolda Schwarzenegra," odtajnila druhú. Hoci sa Antónia vďaka zbierke stala celosvetovo známou, ostáva nohami na zemi a zrejme aj kvôli tomu sa vo svojom okolí teší veľkej obľube.

Antóniin najväčší obrúsok meria na dĺžku 120 centimetrov.
Zobraziť galériu (3)
Antóniin najväčší obrúsok meria na dĺžku 120 centimetrov.  (Zdroj: profimedia.sk, )

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu