Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Revolúcia požiera svoje deti

Obal knihy Nežná fatamorgána
Obal knihy Nežná fatamorgána

„Pekné husté čierne vlasy.“ Šomral si technik popod nos, keď balil tri pramienky do malých igelitových vreciek – každý samostatne. „Bolo niečo na oblečení?“ spýtal sa Burger, hoci odpoveď už poznal. „Nie, nič podozrivé,“ odpovedal technik. „Prečo som to vedel dopredu?“ šomral si Burger. „Iba jedna vec...“ Detektívi spozorneli. „nemala nohavičky.“

Píše na november roku 1989 a detektív Richard Krauz je na kriminalistickom oddelení rok a pol. V očiach starších kolegov je však stále iba kriminalistické ucho. Jeho učiteľ, detektív Eduard Burger, má na stole tri staré nevyriešené vraždy mladých dievčat, ktoré vrah znásilnil a zahrdúsil na lavičke mestského parku. Modus operandi všetkých troch vrážd jednoznačne nasvedčuje, že ide o toho istého páchateľa.

Vyšetrovanie si vyžaduje  špecializovaný tím, no socialistické vedenie polície tento fakt ignoruje. Nechce medzi obyvateľmi vyvolať zbytočnú paniku. Štvrtá vražda sa stane mesiac pred revolúciou a Burgerove varovanie, že vrah neprestane, sa potvrdí. Už nikto nepochybuje, no už je neskoro. Prichádza revolučný november 1989 a pomery v spoločnosti sa menia a vyvíjajú zo dňa na deň.

Osudy ľudí sa stretávajú a pretínajú na námestí a v štrnganí kľúčov zanikne osamelý výkrik, že jeden z nich je bezcitný surový vrah. Vydajte sa mu po stopách spolu s Richardom a celým oddelením vrážd v novej mrazivej detektívke Nežná fatamorgána.     

Dominik Dán (1955) sa viac ako dvadsaťpäť rokov zaoberá vyšetrovaním zločinov. Osobné kontakty s vrahmi, lupičmi, únoscami a inou „lepšou spoločnosťou“ mu umožnili pochopiť nepísané zákony podsvetia. Z bohatých skúseností čerpá pri písaní mrazivo autentických detektívnych príbehov. Všetky jeho knihy vyšli vo Vydavateľstve SLOVART a okamžite sa stali bestsellermi.

Kniha Nežná fatamorgána sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Osobný odber po celej SR zdarma>>

Viac o téme: Kniha Nežná fatamorgána
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu