Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Neverte fešákom. Sklamú vás!

Obal knihy Rozchod
Obal knihy Rozchod (Zdroj: ipark)

Upozornenie: Táto kniha je určená len pre dospelých čitateľov a obsahuje explicitné sexuálne scény.

Takúto vetu si môžete prečítať na Amazone pri novinke Rozchod od skúsenej autorky M.J. Summersovej. Hneď po vydaní sa stala bestsellerom, možno aj preto, že Summersová v príbehu rúca mnohé zažité pravidlá romantiky. Vznikol tak nezvyčajný vášnivý milostný príbeh pre všetky romantické duše!

Tridsaťjedenročná Claire zistí, že ju priateľ podvádza s mladučkou kolegyňou. V tej chvíli sa jej zrúti svet. Hnevá sa naňho, no najmä na seba, lebo toľké roky prehliadala, že žila po boku sebca.
Potupená Claire si zbalí kufre a zamieri na turistický ranč do Colorado Springs, uchádzať sa o miesto šéfkuchárky. Keď zbadá svojho nového šéfa Cola, rozbúši sa jej srdce. Je to ten najpríťažlivejší muž, akého videla. Rozum jej hovorí, aby od neho dala ruky preč, len pred pár dňami jej podobný krásavec zničil všetky ideály.
Claire si však nedá povedať a vrhne sa do náruživého milostného vzťahu. Nepotrvá dlho a minulosť sa jej kruto pripomenie, až napokon zasadí najtvrdší úder...

Rozchod je osviežujúca zmena v záplave romantických kníh, ktoré sú si všetky také podobné, že už som zabudla, ktorá postava sa pohybuje v ktorej knihe.“
Aj takéto pochvalné ohlasy zbiera novinka M.J.Summersovej.
Kritici a najmä čitatelia oceňujú najmä pútavosť príbehu a jeho neošúchanosť. Rozchod je vášnivý, smutný, vtipný, vzrušujúci, romantický, sexi... „Je geniálne napísaný a každou otočenou stránkou  si Rozchod užívate viac a viac,“ dodáva čitateľ na oficiálnom webe autorky.

Začítajte sa do novinky Rozchod.

Seattle

Claire Hatleyová sedela v aute, po oknách stekal dážď. Bola pred domom, ktorý už nikdy nenazve domovom. Práve popchala posledné veci do auta a skôr než definitívne odišla, nechala na kuchynskom stole kľúče. Vedľa nich ležal odkaz: Antonio, dúfam, že ona za to stojí. Choď do pekla. Claire. Nezdržiaval sa doma od ich veľkej hádky pred dvomi dňami. Obom bolo jasné, že od neho odíde, a tak sa držal mimo, zrejme sa presťahoval k Stacey.

            Claire si zložila hlavu na volant, len aby sa znova nerozplakala, vyčerpaná z balenia a plaču. Odkedy zistila, že Antonio si našiel inú a ani sa jej to neunúval povedať, neprestajne nariekala. Naštartovala, zhlboka sa nadýchla a vyšla na cestu. Bez jediného pohľadu späť začala novú kapitolu svojho života.

            Claire potrebovala zo Seattlu vypadnúť, hoci bol jún, jej najobľúbenejší mesiac v tomto milovanom meste. Utekala pred dažďom, spomienkami a ľuďmi, o ktorých si myslela, že sú jej priatelia, no zradili ju tým, že nepokladali za potrebné povedať jej o Tonyho ľúbostných aférach. Nevedela, čo bolelo viac – že ju podvádzal, alebo že to jej takzvaní priatelia pred ňou tajili.

            Keď odbočila na diaľnicu, zazvonil jej mobil. Prepla na hands-free, volala jej sestra Janet, ktorá žila v Londýne.

            „Ahoj, sestrička, malá kontrola. Ako sa máš?“

            Claire zadržala vzlyk. „Už som sa mala aj lepšie.“

            „Kde si, zlatko?“

            „Som na ceste do Colorada,“ odvetila Claire s povzdychom, nemala silu sa pretvarovať.

            Na druhom konci nastala badateľná pauza a potom Janet zatiahla tým najjemnejším hláskom, ako vždy keď Claire robila niečo, čo by neskôr mohla ľutovať. „Srdiečko, prečo jednoducho neprídeš sem? Môžeš ostať s Tedom a so mnou ako dlho budeš chcieť. Teraz by si mala byť s ľuďmi, ktorí ťa majú radi.“

            „Nemôžem. Veľmi si cením tvoju ponuku, ale jednoducho nemôžem. Nejaký čas potrebujem byť sama. Ak to nezvládnem, sľubujem, pobežím za tebou. Okrem toho, nechcem sa presťahovať z jedného daždivého mesta do druhého. Potrebujem trochu slnka.“ Vtom si Claire uvedomila, že sa chveje, a zapla kúrenie.

            „Nuž, ak ti chýba slnko, môžeme sa stretnúť povedzme v Španielsku alebo dokonca na Floride a stráviť spolu dovolenku. Sľubujem, že to bude zábava! Môžeme si vyrobiť malé vúdú bábiky v podobe trkvasa Tonyho, opíjať sa, prejedať sa..“ Jej hlas sa vytratil do stratena, čakala na odpoveď.

            „Vďaka, Jen, ale mám povinnosti. Potrebujem byť do piatka v Colorade, čaká ma pracovný pohovor. Majiteľovi ranča som povedala, že to dovtedy stihnem. Súrne zháňa šéfkuchára.“

            „Naozaj si myslíš, že budeš šťastná na ranči, kde budeš vyvárať pre bandu drsných kovbojov a zazobaných karieristov, ktorí prekonávajú krízu stredného veku?“ pokúsila sa Janet o posledný výstrel, aby ju od toho odhovorila.

            Claire sa zaťala, nechcela nátlak. „Preháňaš, Janet. Chlapík sa snaží vynoviť svoj ranč; chcel by mať luxusnú kuchyňu, akú jeho zámožní klienti očakávajú. Chce zmeniť tuctovú jedáleň na prvotriednu reštauráciu. Pre mňa to znamená šancu riadiť vlastnú prevádzku, zostaviť jedálny lístok a zmeniť kuchyňu. To som vždy chcela, ale hlavne ma to dostane zo Seattlu, kde by som sa musela dívať na Trkvasa vyškereného na bilbordoch, kamkoľvek sa pohnem. Jasné? Takže, mohla by si sa tešiť so mnou, prosím?“ Momentálne nemala trpezlivosť s niekým, kto o nej pochyboval, dokonca ani so svojou staršou sestrou. Mala dosť starostí s vlastnými pochybnosťami.

            „Máš pravdu. Prepáč. Teším sa s tebou. Sľúb mi však jedno – vyspíš sa s prvým sexi kovbojom, ktorého uvidíš, a potom mi vyrozprávaš všetky šťavnaté detaily.“

            Claire sa zasmiala. „Jasné, dohodnuté. Ak dovolíš, musím sa sústrediť na cestu. Keď budem môcť, pošlem ti esemesku, čo mám nové.“

            „To ti aj radím, inak zavolám políciu, aby sa po tebe pozrela. Maj sa, zlatko! Ľúbim ťa! Dávaj si pozor!“

            „Ľúbim ťa. Maj sa.“

            Claire šoférovala trinásť hodín až do noci, zastavila sa len dvakrát, aby natankovala a trochu si vystrela nohy. Kúpila si kávu a malé občerstvenie, z ktorého si ledva zobla. Chytali ju záchvaty plaču, strachu aj pocitu vzrušenia aspoň dvakrát za hodinu.

            Keď sa vážne zamyslela, jej vzťah s Antoniom bol oveľa dlhšie zlý, ako dobrý. Mali búrlivý milostný vzťah a sotva po štyroch mesiacoch ju vzal do podniku Mayan Riviera a požiadal ju, aby sa k nemu nasťahovala. Ani na sekundu nezaváhala s odpoveďou. Pri spätnom pohľade si uvedomila, že to bol práve ten moment, keď o ňu stratil záujem. Lov sa skončil, čo bola pre Tonyho tá najlepšia časť. Rýchlo ju degradoval zo sexi priateľky na matku. Žiarivo sa na ňu usmieval, keď preňho varila alebo prala jeho bielizeň, ale prestal byť romantický a chodiť s ňou von, dokonca aj milovanie sa stalo zriedkavosťou. Živil sa ako realitný maklér a často sa vyhováral, že je uťahaný z práce alebo z návštevy posilňovne. Keď si spolu vyšli, flirtoval s čašníčkou a chlipne zízal na iné ženy. Spočiatku sa preto s ním škriepila, ale nakoniec to vzdala. Zvyčajne prehodil: ‚Nie je jedno, kde dostanem chuť, hlavne že jem doma?‘ alebo ‚Som síce s tebou, ale nie som slepý. Som muž; my chlapi sme veľmi vizuálne založení.‘

            Už po tisíci krát za posledné dva dni sa jej myseľ vrátila k ich poslednej hádke. Stáli v kuchyni a Tony sa opieral o pult s kľúčmi v ruke, pripravený zdrhnúť. Claire naňho kričala a plakala. Keď napokon z vyčerpania prestala, dlhú minútu sa naňho dívala a tichým hlasom sa opýtala: „Prečo?“

            „Neviem. Stretli sme sa, je mladá, priťahuje ma a pomyslel som si Tony, toto môže byť tvoja posledná šanca získať také mladé dievča. A tak som do toho šiel. YOLO, chápeš?“

            „YOLO? YOLO. To je tvoj dôvod? You only live once, žiješ iba raz?“ zvolala neveriacky. „Páni, celý čas som si myslela, že si jeden z tých lepších, no nielen že ma podvádzaš, ale si aj úplný idiot.“

            „Choď dočerta, Claire. Opýtala si sa, tak som ti povedal pravdu.“ Nato sa rozbehol k dverám a navždy zmizol z jej života.

            Ak on je úplný idiot, čo som ja, keď som nič nevidela? premýšľala počas šoférovania.

            „Takže Claire, sprav si zoznam toho, čo nenávidíš na Tonym,“ povedala si nahlas, keď si do úst nasypala za hrsť študentskej zmesi. „Potom zabudni, že niekedy existoval.“

            Zhlboka sa nadýchla a začala so svojím zoznamom.

            „Po prvé: Spôsob ako sa parádi, než niekam vyrazí. Trávi viac času trhaním obočia, strihaním a úpravou vlasov, než ja. To rozhodne NIE JE sexi.

            Po druhé: Jeho túlavé oči. Kretén.

            Po tretie: Jeho túlavý penis. Je viac ako kretén. Sviniar.

            Po štvrté: Ako znevažuje môj vzhľad návrhmi, aby som strávila viac času v posilňovni a menej ochutnávaním z hrncov. Hej, už to samotné ma malo vystríhať, že je sviniar.

            Po piate: Jeho nenápadné poznámky o výbere môjho oblečenia. Naozaj si to chceš obliecť? Máme sa vyparádiť. Debil.

            Po šieste: Jeho túlavý penis. To si zaslúži byť v zozname dvakrát.

            Po siedme: Vymenil ma za dvadsaťdvaročnú fiflenu s telom pätnásťročného chalana. Uži si s ňou, pako.

            Po ôsme: Vždy trúsi iritujúce a odporné pripomienky, keď pracujem na novom recepte. Veď je realitný maklér, preboha, nie šéfkuchár. Nerozozná ani šafrán od koriandra, ale správa sa ako svetový odborník na danú tému.

            Po deviate: Nikdy nepomáha s domácimi prácami. Necháva svoj bordel všade naokolo a za štyri roky ani raz nezdvihol svoje oblečenie zo zeme. Len čaká na mňa, lebo vie, že mi dôjde trpezlivosť a urobím to zaňho. Keď sa sťažujem, vždy vtipkuje o tom istom, o slúžke, ktorá príde v piatok. Naozaj vtipné.

            Po desiate: Nikdy nesúhlasí s návštevou mojej sestry a jej manžela v Londýne. Vždy si nájde nejakú chabú výhovorku, ale nikdy nemá problém vyraziť so svojimi kamošmi na golf. Hajzel.

            Po jedenáste: To, ako sa pri ňom cítim. Vždy som nervózna, akoby som sa neustále snažila o jeho uznanie. Nikdy nie som sama sebou a nikdy sa neodvážim ukázať svoj zmysel pre humor kvôli Tonymu: zábavné dievčatá nie sú sexi. Áno, som šťastná, že som sa zbavila toho idiota.

            Čím viac o tom premýšľala, tým viac si uvedomovala, že bola hlúpa, keď si už pred rokmi nevšimla, aká bol pre ňu zlá voľba. Štyri roky sa usilovne snažila, aby vzťah fungoval, myslela si, že ak mu bude venovať dosť času a úsilia, bude zas všetko ako na začiatku ich vzťahu. Neuvedomila si, že je to nemožné, keďže len ona jediná žila s tou predstavou.

            V myšlienkach zablúdila k manželstvu svojich rodičov, keď ešte boli nažive. Celkom sa líšilo od jej vzťahu s Trkvasom. Boli skutoční partneri. Ako tínedžerka bola Claire vždy v rozpakoch z toho, akí sú do seba zamilovaní. Aj sestra a jej manžel boli spolu šťastní. Stretli sa na strednej škole a odvtedy sa od seba neodtrhli. Chodili na rande a spoločne podnikali romantické výlety. Radi sa smiali a navzájom si dokončovali vety. Jednoducho k sebe patrili.

            Prečo sa mi nedarí nájsť skutočnú lásku? Čo je to so mnou? premýšľala.

            Zastavila v Super 8 pri medzištátnej ceste taká unavená, že si nebola istá, či je v Idahu, alebo v Utahu. Kým sa zapísala a liknavo sa odšuchtala do izby, bolo po polnoci. Dopriala si dlhú horúcu sprchu, zjedla niekoľko hrstí študentskej zmesi a padla do postele.

Claire sa zobudila o osem hodín neskôr, po prvom poriadnom spánku od zistenia, že ju Antonio podvádza.

„Dokelu! Dokelu! Dokelu!“ Už pred dvoma hodinami mala byť na ceste. Narýchlo si umyla zuby, nahádzala veci do vaku, zbehla sa odhlásiť na recepciu, kde schmatla ponúkanú kávu. Potom vyrazila.

Po hodine jazdy ostala šokovaná, že si od zobudenia na Antonia ani nespomenula. Samozrejme, pomohlo vedomie, že naňho nemôže naraziť, ani na nič, čo by jej ho pripomenulo. Mohla ho nechať za sebou, ale zbaví sa niekedy pocitu poníženia a pochybností o sebe, ktoré sa dostavili, keď ju opustil? Tie neodbytné otázky ‒ Nie som dosť sexi? Nie som dosť inteligentná, pekná, zaujímavá, aby som si udržala chlapa? ‒ opanovali jej myšlienky. Jej sestra ju, žiaľ neúspešne, uisťovala, že na vine nebola Claire, ale číry Trkvasov egoizmus. Ten zavinil, že ju podviedol. No aspoň sa snažila. Bola jej veľkou sestrou.

Vo veku tridsaťjeden rokov sa Claire cítila stará a opotrebovaná. Vymenili ju za dvadsaťdvaročnú hostesku, ktorú sama pred rokom najala na prácu v reštaurácii. Majiteľ poveril Claire nájsť sexi hostesku na upútanie dobre platiacej klientely. Ako vyšlo najavo, hosteska upútala aj Antonia. Claire sa v duchu vrátila k momentu, keď na to prišla. Zavolala z domu do reštaurácie, aby zmenila rozvrh, a Stacey, domýšľavá malá hosteska zdvihla s tým, že volá Antonio. „Čau Tony, Tučka už odišla? Chceš mi pošepkať pár vzrušujúcich oplzlostí?“

Na linke nastalo ticho a potom sa ozvala Claire: „Nie Stacey, to som ja, Tučka. Prečo by ti, dopekla, Tony šepkal oplzlosti?“ Stacey, zbabelá štetka, položila.

Kniha Rozchod sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Osobný odber po celej SR zdarma>>

Viac o téme: Kniha Rozchod
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu