Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

MAFIA UDRELA

Mafia udrela
Mafia udrela (Zdroj: MARENČIN PT)

Ondrej, majiteľ realitnej agentúry, sa po rokoch emigrácie vracia z Nemecka na Slovensko. Splnil si veľký životný sen. Po revolúcii, v časoch malej privatizácie, sa v rodnej Bratislave dostal k vysnívanej secesnej budove s reštauráciou, kaviarňou a hotelovými izbami.

Tešil sa zo svojej splnenej túžby a vôbec ho netrápilo, že nový majetok zhltol všetky rokmi vydreté úspory. Budovu vyplatil, konečne mal v ruke list vlastníctva. Keď si začal užívať sladký pocit majiteľa reštaurácie, keď sa cítil úspešný a šťastný, celou svojou silou udrela mafia.  

Po úspešnej knihe Mafiánske pipiny, sa autorka  Iva N. Kefforts opäť vracia do bezohľadného slovenského mafiánskeho prostredia. Jej nový román MAFIA UDRELA opisuje príbeh na základe skutočných udalostí práve v časoch, keď sa mafia Slovenskom pohybovala takmer legálne. „Spolupracovala s políciou, s politikmi, zúčastňovala sa večierkov, párty, ukazovala sa v televízii...stávala sa smotánkou krajiny. Ich práca však prinášala bolesť, žiaľ, bezprávie a chudobu. Snažím sa o to, aby sme na tieto šialené časy v živote našej krajiny nezabudli,“ hovorí autorka  Iva N. Kefforts o novej knihe.

Osobný príbeh dvojice Ondra a Lucii, plný napätia a nenormálnych situácií, čitateľovi priblíži časy divokého účinkovania mafie. Časy, keď sa politici vraždám iba prizerali a rabovanie majetkov považovali za demokratický nástup kapitalizmu.  

Iva N. Kefforts vyštudovala žurnalistiku, venuje sa autorskej tvorbe v printových a elektronických médiách. Ako novinárka sa pohybuje v tých najrôznejších, často i okrajových prostrediach. Patrí medzi ne aj nebezpečný priestor plný násilia, vrážd, nelegálneho podnikania a veľkých peňazí, z ktorého čerpá námety pre romány. Venuje sa právam menšín, je aktívna pri ochrane zvierat, angažuje sa pri podpore zákonov, ktoré by im zabezpečili spravodlivú kvalitu života. Je autorkou troch čitateľsky úspešných kníh. Žije a tvorí v Bratislave.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu