Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Zľavy pre tých, čo sa radi boja a túžia po napätí

Ilustračné foto Zobraziť galériu (13)
Ilustračné foto

Vychutnajte si jeseň s dobrou knihou! A ešte aj výrazne ušetrite. Internetový obchod iPark.sk, ktorý získal zlatý certifikát spokojnosti zákazníkov, si pre vás pripravil super ponuku. Desiatky publikácií za skvelé ceny. Nechajte sa inšpirovať dnešnou mrazivou ponukou trilerov, detektívok a hororov.

Všetko za 8 €! V tomto duchu sa nesie výpredajová akcia, ktorú si pre vás pripravil internetový obchod iPark.sk. Vyberte si do 31.10.2014 niektorý z ponúkaných titulov a ušetrite peniažky vďaka špeciálne zníženej cene. Pozor, máte na to už len pár dní! Kompletný prehľad titulov za akciovú cenu 8 € nájdete >>TU<<

Na smrť - Jozef Karika

Mrazivý triler o priateľstve a láske, ktoré sa zmenili na smrteľnú nenávisť. Dvaja nerozluční priatelia vyrastajú koncom dvadsiatych rokov minulého storočia v malom slovenskom meste. Po tragickej udalosti sú nútení utiecť do zahraničia a opustiť dievča, o ktoré súperia. Jeden emigruje do New Yorku. Stane sa pešiakom obávaného židovského gangu, zažije krvavú vojnu najmocnejších mafiánskych rodín a stúpa v hierarchii podsvetia. Druhý sa ocitne v Mníchove, kde ho zverbujú do nacistickej tajnej služby. Zúčastní sa na mnohých vražedných akciách a postupne sa mení na beštiálneho dôstojníka SS. Po vypuknutí vojny sa opäť stretávajú. Vydrží ich priateľstvo ťažkú skúšku - alebo sa z nich stanú nepriatelia na život a na smrť?

Na smrť II: Bez milosti - Jozef Karika

Mrazivý príbeh o zrade, pomste a vykúpení. Dvaja bývalí kamaráti sa nečakane stretnú uprostred hrôz nemeckého koncentračného tábora, stoja však na opačných stranách. Kým bývalý židovský gangster Viktor sa zúfalo snaží zachrániť svojich blížnych, fanatický esesák Karl zodpovedá za ich vyhladenie. Kto prežije a kto kráča na istú smrť? Prečítajte si výnimočný akčný triler o ľudskosti v neľudských podmienkach.

V tieni mafie - Jozef Karika

Drsný a zároveň dojímavý mafiánsky román o úpadku jednej celej generácie. Autor so znalosťou veci analyzuje príčiny formovania prvých zločineckých skupín, teritoriálne rozdelenie moci a vplyv podsvetia na politickú klímu v krajine. Jozef Karika sa neskrýva za pseudonym, umožňuje nahliadnuť do zákulisia nielen gangstrov nižšieho rangu, ale i mafie v bielych golieroch, fungovania regionálnej politiky i práce médií. Román V tieni mafie so šokujúcou otvorenosťou opisuje bezohľadné mafiánske praktiky od výpalníctva, nakrúcania pornografie, obchodu s bielym mäsom až po korupciu, ktorá rozožiera štátne a samosprávne štruktúry.

Carrie - Stephen King

Sedemnásťročná Carrie je outsiderka v škole i v živote. Odmalička robí všetko pre to, aby sa vyrovnala ostatným, ale nedarí sa jej. Nepeknú, neobľúbenú, zakríknutú stredoškoláčku ešte aj doma priam terorizuje fanaticky nábožná matka. Carrie si však jedného dňa uvedomí svoje mimoriadne vrodené schopnosti, ktorých rozsah sama sotva tuší. Je telekinetička - silou vôle pohybuje predmetmi. A keď ju na školskom majálese opäť surovo ponížia, jej pomste nič nestojí v ceste.

Joyland - Stephen King

Joyland je jeden z posledných veľkých zábavných parkov, s množstvom kolotočov, atrakcií, obrovského ruského kola a jednou z hlavných atrakcií Joylandu je strašidelný zámok. Príbeh naberá na štrašidelnosti zistením hlavného hrdinu Devina Jonesa, že v zámku žije duch dievčaťa, ktorá bola v minulosti zavraždená sériovým vrahom. Devin prichádza do Joylandu na letnú brigádu. Chce prežiť príjemné leto v zábavnom parku a zabudnúť na nedávne sklamanie z lásky. Devin sa postupne zoznamuje so zaujímavými ľuďmi, ktorí tu pracujú. Uznanie majiteľa a kolegov si vyslúži, keď jedného dňa zachráni mladé dievča v červenom klobúku od udusenia Hot dogom. Devin sa postupne dozvedá, že v strašidelnom dome bolo zavraždené dievča, ktorého duch doteraz straší návštevníkov počas jazdy.

22. 11. 1963 - Stephen King

Stephen King tentoraz berie čitateľov na neuveriteľnú cestu do minulosti. Jake Epping, tridsaťpäťročný učiteľ angličtiny požiada svojich študentov, aby napísali slohovú prácu o udalosti, ktorá zmenila ich život. Pri jednej z nich mu vyhŕknu slzy - číta srdcervúci príbeh o tom, ako sa raz večer pred vyše polstoročím vrátil otec Harryho Dunninga domov a kladivom zabil jeho matku, sestru aj dvoch bratov. Jake si pri čítaní tejto slohovej práce uvedomí, že dejiny - Harryho aj tie veľké americké - sa často zvrtnú na maličkosti... Onedlho mu jeho známy Al prezradí tajomstvo. V jeho špajze sa nachádza brána do minulosti, do konkrétneho dňa v roku 1958. Al prehovorí Jaka, aby sa podujal na misiu, ktorej zasvätil veľkú časť života - zabrániť atentátu na Kennedyho. Tak sa začína Jakov nový život v minulosti...

Ľavá ruka Boha - Paul Hoffman

V útulku spasiteľov niet priestoru pre radosť a nádej. Väčšinu chovancov priviedli na toto skľučujúce miesto v útlom detstve proti ich vôli. Krčia sa pod krutovládou mníchov, ktorých zverstvá a nemilosrdnosť majú jediný cieľ - slúžiť. Útulok je rozľahlá pevnosť plná spletitých chodieb nasiaknutých pachom storočí náboženského zápalu. V jednej z nich stojí chlapec a cez tmavé okno pozoruje čerstvé prírastky do tohto pozemského pekla. Dávno zabudol svoje pravé meno, teraz mu hovoria Cale. Nepamätá si nič z predchádzajúceho života a netuší, čo ho čaká v budúcnosti... Ani to, že ho nazvú Anjelom smrti.

Posledné štyri istoty (Ľavá ruka Boha 2) - Paul Hoffman

Hlavný hrdina Thomas Cale trpí pocitom roztrpčenia po tom, čo ho zradila láska jeho života, a zahráva sa s čoraz lákavejšou predstavou vyhladenia ľudstva. V sprievode majstra Bosca sa vracia do útulku, kde už nie je chovancom, ale obávaným a uctievaným stelesnením Božieho hnevu. Bosco mu vysvetľuje, že ľudský rod je skrz-naskrz prehnitý, a preto ho treba zničiť a pripraviť svet na príchod dokonalejšej bytosti. No najskôr treba poraziť odporcov a uchvátiť moc v srdci cirkvi spasiteľov. Cesty Caleových priateľov sa ale rozchádzajú...

Pod krídlami smrti (Ľavá ruka Boha 3) - Paul Hoffman

Thomas Cale je sužovaný záhadnou chorobou a lieči v kláštore na Cypre. Ale aj tu, na zdanlivo bezpečnom mieste, musí byť v strehu. Ohrozujú ho duševne chorí pacienti aj najatí zabijaci. Na svojich pleciach naďalej nesie ťarchu celého sveta, ktorý má podľa proroctva zničiť, no on sa ho usiluje zachrániť pred fanatickým pápežom Boscom. Spasitelia sa mobilizujú, schyľuje sa k vojne, ktorá má rozhodnúť, či najväčší Boží omyl - človek zmizne z povrchu planéty. Cale aj napriek chorobe vymýšľa stratégiu. Boj s vnútornými démonmi ho čoraz viac oslabuje, a akoby to nestačilo, zmieta sa medzi láskou a nenávisťou k zradnej Arbell.

Hypnotizér - Lars Kepler

Štokholmského lekára Erika privolajú v noci k naliehavému prípadu ťažko zraneného chlapca. Jeho otca, matku aj päťročnú sestru našli mŕtvych. Brutálny vrah ich dobodal nožom. Prežil len pätnásťročný Josef. Kriminálny inšpektor Joona Linna predpokladá, že páchateľ plánoval vyvraždiť celú rodinu. V nebezpečenstve sa tak ocitá aj Josefova staršia sestra Evelyn. Komisár chce dôležité informácie o prípade získať od zraneného chlapca pomocou hypnózy. Podujme sa na to doktor Bark a nechtiac tak spustí reťaz ďalších nečakaných udalostí. V hypnóze sa totiž Josef prizná, že hľadaným vrahom je práve on! Dá sa hypnóze, tejto netradičnej a mnohými aj neuznávanej metóde, veriť?

Zmluva podľa Paganiniho - Lars Kepler

Niektoré zmluvy nezruší ani smrť. Generálneho riaditeľa Carla Palmcronu nájdu obeseného v prepychovom byte v luxusnej štokholmskej štvrti Östermalm. Izba, v ktorej zomrel, je však nezariadená. Ako sa teda obesil? V ten istý deň nájdu mŕtvu mladú ženu na jachte, čo sa bez posádky plaví medzi ostrovčekmi pri Štokholme. Pľúca má plné brakickej vody, no oblečenie suché. Ako sa teda utopila na palube lode, čo pokojne brázdi pobrežné vody? Obe úmrtia by navždy zostali záhadou, nebyť nástojčivosti a tvrdohlavosti kriminálneho komisára Joonu Linnu. Jeho nečakané odhalenie a dedukcia rozkrútia kolotoč strhujúcich udalostí.

Svedkyňa ohňa - Lars Kepler

Flora o sebe tvrdí, že je médium, a živí sa tým, že organizuje seansy a predstiera rozhovory s mŕtvymi. Po záhadnej vražde v Birgittagardene, domove pre mládež s poruchami správania, však odrazu trpí víziami, ktoré sú až príliš reálne. Zavolá na štokholmskú políciu a ohlási neuveriteľné skutočnosti. No len jeden jediný detektív je ochotný počúvať ju - Joona Linna. Linna podrobí miesto činu dôkladnej obhliadke. Prípad je na prvý pohľad celkom jasný, hoci svedkov niet: jedna z chovankýň v noci unikla z domova a zanechala po sebe krvavú posteľ s kladivom pod vankúšom. Ale prečo Flora trvá na tom, že vražednou zbraňou bol kameň, nie kladivo? Linna odmietne prijať jednoduché riešenia. Pátranie prebudí ničivé sily, tie sa neúprosne dajú do pohybu a zavedú Joonu do nebezpečného konfliktu s osobou z jeho dávnej minulosti.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu