Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

E.M.Tatkin: Tatkinov nočník

Tatkinov nočník
Tatkinov nočník (Zdroj: Ikar)

A je to tu. Novinka E. M. Tatkina! Že kto to preboha je? Je to po Voltairovi, Travenovi, Matkinovi, Marylin Monroe ďalší z plejády velikánov pôsobiaci pod záhadným pseudonymom?

Faktom zostáva nová kniha Tatkinov nočník, ktorá je zmesou esejí, poviedok, komiksu, výstrižkov, fotografii, spomienok; teda kombinácie, ktorá v dejinách našej literatúry nemá obdobu. Tatkin sa na bežné i čudné veci okolo nás díva s nadhľadom, s potmehúdskym úsmevom, ale najmä optimizmom.

Topky.sk vám spolu s internetovým kníhkupectvom BUX.sk prinesú úryvky z novinky Tatkinov nočník – dnes o témach, ktoré je lepšie pri konverzácii s mužom vynechať..

Mnohé ženy hľadajú cestu k dokonalosti, muži na tej ceste nájdu aj skratky.

Muži sú neverní, pijú alkohol, fajčia, chodia neskoro z práce, málo sa venujú rodine, sú neporiadni. Ženy sú lenivé, radi sa parádia, nevedia šetriť. Neexistuje však nič krajšie ako vzťah medzi týmito dvoma nedokonalými bytosťami.

Muž a žena – večné protiklady, ktoré si napriek svojím odlišnostiam rozumejú. Ale niekedy aj nie. Je zopár tém, ktorých rozoberanie privádza muža do pomykova, prípadne zúrivosti, a preto je lepšie sa im vyhnúť. Žena by nikdy nemala nútiť muža, aby vyjadril svoje pocity, poriadne sa vyplakal a popustil tak uzdu svojim emóciám. Je to márna snaha. Muž musí zachovať obraz drsného chlapíka, ktorý ani len netuší, čo to slzy vôbec sú. Veď čo by si o ňom žena a okolie pomyslelo, keby sa pri najmenšom probléme pustil do „breku“ ako malé decko. Pravého muža možno vidieť ako plače len pri krájaní cibule. Ďalším tabu sú témy týkajúce sa predošlých vzťahov a niektoré otázky na počet žien, ktoré malo tú česť stráviť s nim vášnivé chvíle v posteli. Buď počet radikálne skreše, aby si zachoval imidž „nevinného slušného chlapca“, alebo si naopak k skutočnému číslu pripočíta aj ženy, ktoré boli iba objektom jeho túžby a búrlivé chvíle s nimi prežil nanajvýš vo svojich snoch končiacich polúciou. Jedno je isté – muž o svojich bývalých láskach a milostných avantúrach pravdu nikdy nepovie!

Mužovi treba nechať určitú fiktívnu finančnú slobodu. Netreba mu vyčítať, že míňa nekresťanské peniaze na elektroniku, ktorej vôbec nerozumie, a vlastne ani nepotrebuje. Ďalším problémom je tlačenie do domácich prác. V lepšom prípade muž pomôže (nezaobíde sa to však bez komentárov), ale všetko spraví tak nešikovne, že sa to bude musieť robiť aj tak celé odznova. Ak muž pozerá športový prenos, treba ho nechať na pokoji. Podľa profesora Šoustala, známeho sexuológa, jediný spôsob, ktorý údajne účinkuje je, ak sa žena postaví  pred televízor v plnej svojej kráse – tak, ako ju Boh stvoril. Toto však funguje len prvé tri roky manželstva. Neskôr uplatnenie tohto systému vyvolá v mužovi potrebu kúpy televízora s väčšou obrazovkou tak, aby bez problémov videl na prenos. Nepriaznivé účinky majú aj  posmešné narážky na jeho účes, či objavujúcu sa plešinu. Muži sú na svoje vlasy obzvlášť citliví, nehovoriac o tom, ak ide o radikálny úbytok jeho „koruny krásy“. Ak muž používa takzvané toupe (čítaj tupé), treba ventilátory v miestnosti umiestniť tak, aby nemohli jeho okrasu sfúknuť z hlavy. Rovnako citliví sú aj na poznámky o svojej telesnej hmotnosti, ktorá vekom pribúda, čo sa prejavuje hlavne na raste jeho „pivného bruška“. Zásadne je nevhodné ho porovnávať s úspešnejšími kolegami, prípadne s úspešnými ľuďmi šoubiznisu. Muži sú síce od prírody stvorení na to, aby medzi sebou vzájomne súperili, ale ak im žena dá najavo, že ich schopnosti v porovnaní so schopnosťami iných mužov (či už ide o výšku príjmu alebo dĺžku penisu) sú hodnotené menej pozitívne, nestimuluje ich to k vyššej aktivite. Každého muža sa dotkne, ak si o ňom partnerka myslí, že je neschopný a výsledkom bude, že už pravdepodobne nebude taký zdieľny a svoje veľké úspechy a malé neúspechy bude poctivo tajiť. Byť zviazaný výčitkami, nesplniteľnými požiadavkami a pokynmi začne časom každému mužovi liezť poriadne na nervy a je prvým krokom k tomu, že muž začne hľadať harmóniu inde. Introvertné typy začnú masturbovať. 

Prečítajte si aj úryvok o peniazoch, živote či Superstar.

-reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu