Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Eva Vitáriušová: Staňte sa aj Vy Magna Záchranca a spolu s nami zachraňujte životy detí

Eva Vitáriušová Zobraziť galériu (3)
Eva Vitáriušová

Magna deti v núdzi už 10 rokov pomáha priamo v teréne. Vyše 350 pracovníkov denne zachraňuje detské životy. Pomôcť môžete aj vy! Staňe sa Magna Záchranca!

 

1.Čo Vás priviedlo k tomu, odísť pomáhať do inej krajiny, do sťažených podmienok - psychických aj životných?Čo bol ten prvotný impulz?

Už dlhšie pred ponukou pracovať pre Magna Deti v núdzi  ma lákala myšlienka vykonávať lekárske povolanie na misii, pomáhať ľuďom s podvýživou a HIV/AIDS. Sú to medicínske problémy , s ktorými sa v našich zemepisných šírkach nestretávame a preto boli pre mňa odbornou výzvou. Keď mi Denisa Augustínová na prvom stretnutí tuším na jar 2007 popísala projekt , na ktorom som mala v Kambodži pracovať, myšlienka budovania fungujúceho medicínskeho centra s kontinuálnou starostlivosťou o pacienta a s kvalifikovaným personálom ma natoľko oslovil, že som sa rozhodla  priložiť ruku k dielu. V projekte som videla jedinečnosť práve preto, že nielen zabezpečuje starostlivosť o detských pacientov ale zároveň buduje dlhodobo fungujúci systém.

2.Aký býva po takejto skúsenosti návrat domov a zaradenie sa do normálneho života (“stereotypu”)?

Návrat domov nebol jednoduchý. Chýbali mi ľudia, priatelia, ktorých som si v Magne našla, chýbala mi práca a kolegovia z nemocnice. Nakoniec aj typ, spôsob a tempo práce sú tu a tam iné a pravdupovediac ťažšie sa mi aklimatizovalo po návrate na Slovensko, ako po príchode na Magna misiu. 

3.Boli ste na to pripravená na takúto skúsenosť, novú realitu?

Nie, človek nikdy nie prvýkrát pripravený na takúto skúsenosť. 

4.Čo Vás utvrdilo v tom, že to čo robíte má zmysel? Že ste v správny čas na správnom mieste?

Pozitívne výsledky práce, o ktorých štatisticky vraveli čísla v mesačných reportoch. Za každým číslom sa skrýval osud dieťaťa a rodiny, ktorým Magna pomohla so zdravotnou a/alebo sociálnou starostlivosťou.

5.Prečo ste si vybrali Magnu?

Na odporúčanie dobrej priateľky, pani primárky Júlii Horákovej, ktorá je pre mňa zárukou, že práca má zmysel a vysoko si ju cením ako človeka a odborníka. 

6.Čo Vám najviac chýbalo v teréne z vášho domova? 

Rodina a priatelia, ale to v súčasnej dobe veľmi spoľahlivo rieši internet. V kontakte sme boli presne toľko, koľko som potrebovala. Myslím, že mi chýbali najviac ročné obdobia - jeseň a možno trošku zima. 

7.Aký  najsilnejší moment , príbeh ste zažili počas svojej misie?

Celá misia bol silný moment, ťažko sa vyberá jedlnotlivo. Vznikla mozaika krásnych a plnohodnotných skúseností a zážitkov, ktoré jeden bez druhého strácajú zmysel.

Zachraňovať detské životy môžete aj vy!

Vďaka Vám budú môcť deti prežiť každý ďalší deň – dostanú zdravotnú starostlivosť, lieky a nebudú trpieť hladom. A pritom budete mať prehľad o svojich zaslaných finančných prostriedkov a vedieť kde, kedy a komu pomáhate.

Chcete zachraňovať životy aj Vy? Staňte sa Magna Záchrancom.

Pošlite SMS v tvare MAGNA na číslo 806.

Výška príspevku po aktivácii je 3 Eurá. Služba sa automaticky obnovuje každých 30 dní. Deaktivácia pravidelného prispievania: SMS v tvare MAGNA STOP na číslo 806 (odhlásenie je bezplatné). Viac informácií a možností ako prispieť nájdete na www.magna.sk. Prihlásenie cez SMS je dostupné pre všetkých zákazníkov mobilných sietí Telekom, Orange, FunFón a O2.

Ako Vás budeme informovať o využití Vášho daru

Každý, kto si aktivuje pravidelné prispievanie v projekte Magna Záchranca u operátorov Telekom, Orange a FunFón dostane pravidelne (1x za mesiac) bezplatnú SMS s informáciami o aktuálne prebiehajúcich projektoch, ktoré sú realizované aj z vyzbieraných finančných prostriedkov cez SMS. Magna Záchranci zaregistrovaní prostredníctvom O2 nás môžu sledovať prostredníctvom našich stránok alebo našej facebookovej stránky.

V prípade registrácie na www.magna.sk môžete dostávať obsiahlejší súhrn správ z terénu prostredníctvom vami zadefinovaného e-mailu

Sledujte MAGNU v teréne: www.fieldtrack.magna.sk

MAGNA na Facebooku: www.facebook.com/magnadetivnudzi

Pravidlá projektu Magna Záchranca

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu