Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Prenosný voličský preukaz vybavíte aj pre svojich rodinných príslušníkov

voličské preukazy voľby 2012
voličské preukazy voľby 2012

Bratislava - Ak ste nedostali oznámenie o čase a konaní volieb, nemusí to hneď znamenať, že nie ste v zozname voličov. Príčinou nedoručenia môžu byť neoznačené schránky, prípadne neprístupné vchody domov.

Námietková kancelária na bratislavskom Miestnom úrade Nové Mesto funguje už týždeň. Dosiaľ o  voličský preukaz k marcovým parlamentným voľbám požiadalo 190 Novomešťanov.

Okrem prenosných voličských preukazov môžu Novomešťania v námietkovej kancelárii podávať aj svoje sťažnosti k voličskému zoznamu. "Najčastejšie si ľudia chodia overiť, či sú v zozname voličov, lebo nedostali oznámenie o čase a konaní volieb," uviedol hovorca mestskej časti Marek Tettinger.

Prenosný voličský preukaz môžu občania vybaviť aj pre svojich rodinných príslušníkov, ak predložia platný doklad totožnosti alebo pošlú podpísanú žiadosť na organizacne@banm.sk. V tom prípade treba uviesť meno, adresu trvalého bydliska, dátum narodenia a adresu, kam má byť prenosný voličský preukaz doručený, informuje webová stránka mestskej časti.

Námietková kancelária úraduje každý pracovný deň od 8.00 do 12.00 h. V utorok je otvorená ešte od 13.00 do 16.00 h, vo štvrtok od 13.00 do 17.00 h. Novomešťania môžu kanceláriu nájsť v miestnosti číslo 16 na prízemí budovy Miestneho úradu Nové Mesto na Junáckej ulici. Bude otvorená do 8. marca.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu