Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Podozrenie z kupovania voličov treba oznámiť, môže ísť o nový trestný čin volebnej korupcie

Od septembra minulého roka zaviedli nový trestný čin volebnej korupcie
Od septembra minulého roka zaviedli nový trestný čin volebnej korupcie

BRATISLAVA - Ponuku na získanie 3500 hlasov v marcových parlamentných voľbách dostal v týchto dňoch kandidát na poslanca Národnej rady SR za SDKÚ-DS, starosta mestskej časti Vajnory Ján Mrva.

Odosielateľ e-mailovej ponuky z východného Slovenska mu sľubuje zabezpečenie hlasov voličov a navrhol aj osobný kontakt. Vajnorský starosta neváhal, oslovil Úrad boja proti korupcii a vzápätí podal trestné oznámenie na neznámeho páchateľa pre podozrenie z trestného činu volebnej korupcie.

"Považujem to za veľkú nehoráznosť. So situáciou som hneď oboznámil celoslovenskú a krajskú centrálu SDKÚ-DS a dal podnet na políciu. Ponuka, ktorú som dostal, zároveň naznačuje, že pred parlamentnými voľbami sa opäť nájdu podnikaví jednotlivci, ktorí sa za úplatok budú pokúšať ovplyvniť hlasovanie voličov," uviedol dnes Ján Mrva.

  „Akékoľvek podozrenie z kupovania voličov je dôležité a správne oznámiť príslušným orgánom. V snahe potlačiť takéto nekalé a neprípustné predvolebné praktiky sme totiž v rámci novely Trestného zákona zaviedli od septembra minulého roka aj nový trestný čin volebnej korupcie,“ povedala v tejto súvislosti Lucia Žitňanská, podpredsedníčka SDKÚ-DS.



 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu