Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Hackeri nemajú šancu, prvé výsledky volieb na webe už pred 23.00

Bezpečnosť je neporovnateľná s rokom 2010
Bezpečnosť je neporovnateľná s rokom 2010

BRATISLAVA - Prvé oficiálne predbežné výsledky marcových parlamentných volieb by mohli byť na webe zverejnené približne o 22.30 až 22.40 h. Objaviť by sa mali na internetovom sídle Štatistického úradu (ŠÚ) SR a na jeho externom webe volbysr.sk.

"Chceli by sme tie predbežné výsledky každých desať minút aktualizovať," uviedla dnes šéfka ŠÚ SR Ľudmila Benkovičová. Úrad podľa nej v posledných dňoch urobil aj bezpečnostné opatrenia, aby reagoval na čoraz častejšie útoky na portály vládnych inštitúcií.

Hackeri svoju nespokojnosť s rôznymi aspektmi politického vývoja na Slovensku vyjadrovali útokmi na weby Úradu vlády SR, ministerstiev i politických strán. "Snažíme sa urobiť opatrenia eliminujúce nebezpečenstvo toho, že by hackeri napadli buď komunikačné siete. alebo by nejakým spôsobom ovplyvnili proces spracovania výsledkov," povedala Benkovičová.

Bezpečnostné zmeny sa podľa nej týkali softvéru, hardvéru i personálneho zabezpečenia. "Príprava, ktorú ŠÚ venoval bezpečnostným aspektom, je neporovnateľná s tým, čo sa dialo v roku 2010," dodala.


 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu