Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Hlinovi je Matovič sympatický: Chce kandidovať za Obyčajných ľudí!

Alojz Hlina
Alojz Hlina

BRATISLAVA - Už tento týždeň by malo padnúť rozhodnutie, či bude občiansky aktivista Alojz Hlina kandidovať v predčasných parlamentných voľbách vo farbách hnutia Obyčajní ľudia. Bratislavský podnikateľ to dnes povedal médiám s tým, že projekt poslanca NR SR Igora Matoviča považuje za sympatický a pre túto krajinu potrebný.

"Naše vzájomné rozhovory sú veľmi blízko a v relatívne krátkej dobe sa tie veci objavia. Myslím si, že mám záujem kandidovať," povedal Hlina. Tvrdí, že projekt OĽ ho vie osloviť a zrejme by mal preň "aj oči". "Nechcel by som sa do niečoho siliť, ale Matovičov projekt je čistý, nie je blato, nie je postavený na vode, základ je dobrý," povedal.    

Hlina uznáva, že potenciálne môže vzniknúť veľa problémov pri realizácii projektu, keďže je z hľadiska kandidatúry nezávislých občanov nepoznaný nielen v slovenských meradlách, ale aj v európskom kontexte. "Možno aj preto je to výzva, či sa to podarí, alebo nie. Tá prapohnútka je ale dobrá, dá sa pre ňu oduševniť, dá sa pre ňu skoro ráno vstať, spať na námestí a človek sa nemusí siliť," dodal.

Ministerstvo vnútra zaregistrovalo do zoznamu politických strán subjekt Igora Matoviča pod názvom OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti 11. novembra. Jeho prípravný výbor tvorí štvorica parlamentných poslancov Igor Matovič, Martin Fecko, Erika Jurinová a Jozef Viskupič. Politické hnutie teraz musí podľa zákona do troch mesiacov zvolať ustanovujúci snem.

Matovičovci pôjdu do predčasných parlamentných volieb v marci na kandidátke aj so zástupcami Občianskej konzervatívnej strany a Konzervatívnych demokratov Slovenska. Predstavitelia týchto troch subjektov budú na konci 150-člennej kandidátky, zvyšných 126 miest bude patriť nezávislým osobnostiam. Zakladajúca štvorica hnutia obsadí celkom posledné miesta.

Tlačovka - Hlina

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu