Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Aktivista Hlina už vie, kto strelil brokovnicou do hlavy jeho ovčiaka!

Ťažko zranený Zippo po útoku Zobraziť galériu (5)
Ťažko zranený Zippo po útoku

BRATISLAVA - Priamo do hlavy strelili krásneho ovčiaka Zippa, ktorý patrí podnikateľovi Alojzovi Hlinovi. Aktivista a kandidát Obyčajných ľudí tvrdí, že už vie, kto to 20. novembra urobil.

Incident sa stal v nedeľu ráno na biofarme v Malých Karpatoch. "Náš službukonajúci pracovník farmy začul dva výstrely v oblasti, kde je hlavný vchod do nášho strediska," uviedla aktivistova manželka Martina Hlinová.  Keď zamestnanec dobehol k bráne, naskytol sa mu strašný pohľad na dezorientované a krvácajúce zviera.

Zistilo sa, že psíka niekto strelil brokovnicou priamo do hlavy a ťažko ho zranil. "Zippo bol prevezený na ošetrenie na veterinárnu kliniku. Má 40 vonkajších stehov a niekoľko desiatok vnútorných stehov," dodala Hlinová. Psík bol vo vážnom stave, ale napriek trvalým následkom sa zo zranení pravdepodobne dostane.
 
Rodina aktivistu Hlinu sa rozhodla, že bude trvať na dôkladnom vyšetrení celého prípadu. Od začiatku predpokladala, že za výstreľom bude jeden z poľovníkov, ktorí sa nachádzali v okolí.
 
Útočník sa po niekoľkých dňoch prihlásil na polícii. Tvrdil tam, že konal v núdzi a len sa bránil. Navyše, údajne tam s ním bolo malé dieťa. Problém ale je, že Zippo bol za plotom biofarmy a je absolútne neškodný, tvrdí Hlina na svojom blogu.
 
"Strelec je poľovník a v tom čase bola v revíri nahlásená spoločná poľovačka. Ako je možné, že jeden z nich ide na poľovačku s desaťročným chlapcom? Alebo to malo len vyzerať dôveryhodnejšie a citovejšie? Samozrejme, že maloletý syn okrem toho nemusí vypovedať v tejto veci," uviedol.
 
"Ak teda nestrieľal podľa poľovného zákona, ale podľa pravidiel krajnej núdze, prečo strelec čakal  štyri dni, kým bol vypovedať na polícii? Podľa pravidiel krajnej núdze je strelec povinný takúto streľbu bezodkladne ohlásiť najbližšiemu policajnému útvaru," pokračuje aktivista. Dá si vraj záležať, aby sa strelec nezbavil zodpovednosti.
 
Zranený Zippo má na tele množstvo štichov
 
 

Aktivista Hlina už vie,
Zobraziť galériu (5)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu