Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Radičová sa na niektorých predvolebných akciách zúčastní

Iveta Radičová
Iveta Radičová

BRATISLAVA - Napriek tomu, že premiérka a podpredsedníčka SDKÚ-DS Iveta Radičová nebude v predčasných parlamentných voľbách kandidovať, úplne mimo kampane nezostane. Radičová dnes potvrdila, že na niektorých predvolebných akciách ju voliči určite uvidia.

Do kampane chce prispieť aj z pozície premiérky, a to zodpovedným plnením si úloh, ktoré vláda má. "Dá sa prispieť napríklad tým, že prijmeme zodpovedný štátny rozpočet," avizovala.

Jej materská strana pod vedením Mikuláša Dzurindu predstavila charakter svojej kampane na tlačovej konferencii v utorok (15.11.) za účasti najvyšších predstaviteľov strany, no bez Radičovej. "Nekandidujem v predčasných voľbách, takže moja účasť na tlačových konferenciách, ktoré sa priamo týkajú kampane, by bola ťažko vysvetliteľná a nezodpovedá realite," dodala premiérka.

Skutočnosť, že nebude v predčasných voľbách kandidovať, oznámila Radičová 25. októbra. SDKÚ-DS zároveň ponúkla aj svoj podpredsednícky post. Formálne má k výmene na podpredsedníckom mieste dôjsť na Kongrese, ktorý sa uskutoční po marcových voľbách. Svoje rozhodnutie odôvodnila tým, že jej vláde nebola vyslovená dôvera a ona sama si nemyslí, že v takejto situácii má právo opäť sa uchádzať o hlasy voličov, prípadne o premiérsky post.

Po voľbách sa chystá na dovolenku s dcérou. Čo bude robiť potom, nekonkretizovala. Pripustila, že sa vráti k prednášaniu na univerzite. Založiť si vlastnú stranu Radičová podľa vlastných slov neplánuje. Určite sa však chce vrátiť k civilnému životu.

V júni 2010 kandidovala Radičová do parlamentných volieb z prvého miesta kandidátky SDKÚ-DS, keďže v primárnych voľbách porazila podpredsedu Ivana Mikloša. Líder SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda sa pre kauzu financovania strany stiahol a do parlamentu nekandidoval.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu