Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Aj tentoraz si môžte staviť na výsledky volieb

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Stávkové kancelárie opäť chystajú vypísanie kurzových stávok na výsledky marcových predčasných parlamentných volieb. Avizujú to stávkové kancelárie Niké aj Victory Tip, Fortuna zaradenie volebných tipov do ponuky nevylučuje.

Podľa vedúceho oddelenia printových a elektronických médií spoločnosti Niké Martina Panáka sa volebné tipy objavia v ponuke niekoľko týždňov pred volebným dňom.

"Chýbať by nemali stávky na celkové umiestnenie, percentuálne zisky jednotlivých strán, ich účasť a počet v parlamente, duely v percentuálnych ziskoch medzi stranami či obľúbená stávka na volebnú účasť," informoval panák o tom, aké možnosti sa v ponuke objavia. Zároveň nevylúčil, že pribudnú aj ďalšie typy stávok.

Pri stanovovaní kurzov pracujú bookmakeri Niké s výsledkami predvolebných prieskumov renomovaných agentúr a opierajú sa aj o konzultácie s politológmi, sociológmi a novinármi. Podľa konateľa spoločnosti Victory Tip Tibora Pekarčíka sa postupuje tak, že sa najprv stanoví kurz na favorita a potom sa postupuje k stranám, ktoré sú menej obľúbené. "Môžem garantovať, že na víťaza volieb bude skutočne veľmi nízky kurz," povedal s úsmevom Pekarčík. Stávkové kancelárie sa pritom podľa Pekarčíka a Panáka opierajú o dlhoročné skúsenosti s volebnými tipmi.

Ostatné voľby ukázali, že nie vždy musí nad tipujúcimi zvíťaziť chladná kalkulácia bookmakerov. "Za posledné voľby, či už parlamentné alebo prezidentské, sme ťahali za kratší koniec. Všetko totiž vyšlo podľa predpokladov a nezaznamenali sme žiadne prekvapenie," prezradil Pekarčík.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu