Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Záborská: Neschválenie eurovalu urýchli centralizáciu EÚ

Anna Záborská
Anna Záborská

BRUSEL - Ak neprejde euroval na Slovensku, európski lídri budú hľadať také mechanizmy, ktoré im v budúcnosti umožnia obísť súhlas členských štátov, povedala dnes europoslankyňa Anna Záborská o prebiehajúcom rokovaní Národnej rady Slovenskej republiky.

"Ak neprejde euroval, európski lídri budú hľadať také mechanizmy, ktoré im umožnia obísť súhlas členských štátov. Som presvedčená, že pre Slovensko ako malú krajinu je z dlhodobého hľadiska oveľa výhodnejšie, ak sa zachová právo veta pre každý členský štát. Ak je príspevok do eurovalu cenou za toto právo, treba ju zaplatiť," uviedla dnes popoludní slovenská poslankyňa Európskeho parlamentu.

Podľa Záborskej sa bude v blízkej budúcnosti rozhodovať o ďalšej podobe Európskej únie a hrozí, že veľké štáty sa budú snažiť urobiť kľúčové rozhodnutia na základe väčšiny. Nesúhlasné postoje menších štátov tak budú ignorované.

"Môže sa nám potom stať, že pri ďalšom posilňovaní centrálneho plánovania, zdaňovania a prerozdeľovania v EÚ sa už nikto nebude pýtať na názor tých menších," dodala Záborská, ktorá na tento trend už niekoľkokrát upozornila vo svojich vystúpeniach na pôde Európskeho parlamentu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu