Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Európska komisia verí, že Slovensko dnes ratifikuje euroval

José Manuel Barroso
José Manuel Barroso

BRUSEL - Predseda Európskej komisie (EK) José Manuel Barroso je na služobnej ceste v Holandsku, ale je podrobne informovaný o tom, čo sa na Slovensku práve deje. Na otázku slovenských novinárov, či si EK uvedomuje skutočnosť, že slovenská vláda je pred pádom, to povedala jej hovorkyňa Pia Ahrenkildeová Hansenová.

"My môžeme povedať iba toľko, že veľmi, veľmi dúfame, že Slovensko dnes zahlasuje tak ako treba a ako posledná krajina eurozóny ratifikuje Európsky finančný stabilizačný mechanizmus (EFSF)," uviedla Hansenová na pravidelnej obedňajšej tlačovej konferencii.

Odmietla však povedať, aké stanovisko zaujme EK, ak slovenský parlament dnes neschváli euroval. Neodpovedala ani na otázku, aké škody spôsobí Slovensko, ak bude ako jediné proti.

"To by boli iba špekulácie a my nechceme zasahovať do vnútropolitického diania na Slovensku," uviedla Hansenová. Zopakovala, že Európska komisia pevne dúfa, že Slovensko dnes ustojí hlasovanie za schválenie záväzkov prijatých na summite eurozóny 21. júla.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu