Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Exprezident Kováč leží na JIS-ke

Michala Kováča hospitalizovali už viackrát
Michala Kováča hospitalizovali už viackrát

BRATISLAVA - Exprezident Michal Kováč je znovu v nemocnici. Počas minulého leta ležal dlhodobo na bratislavských Kramároch, vo štvrtok popoludní skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti.

"Jeho stav je stabilizovaný, je mimo ohrozenia života," povedalahovorkyňa Univerzitnej nemocnice v Bratislave Zuzana Čizmáriková. K jeho zdravotnému stavu sa však bližšie vyjadrovať nechcela.

Kováč ležal minulé leto po kolapse v nemocnici takmer päť týždňov. Vo vojenskej nemocnici skončil exprezident v júli po tom, ako ho museli ratovať záchranári. Vtedy bol presvedčený, že za dočasnou nevoľnosťou sú horúčavy a námaha.

Exprezident odpadol, keď vchádzal do nadácie svojej manželky. Sanitku mu zavolal ochrankár, ktorý ho zachytil. Počas pobytu na neurologickej klinike sa pridružili komplikácie, podľa medializovaných informácií znovu skolaboval o dva týždne a skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti. Prepustili ho v polke augusta.

Michala Kováča ako kandidáta Hnutia za demokratické Slovensko 15. februára 1993 poslanci národnej rady 106 hlasmi v tajnom hlasovaní zvolili za prezidenta Slovenskej republiky. Slávnostná inaugurácia sa uskutočnila v marci 1993 v Bratislave. Jeho funkčné obdobie sa skončilo v roku 1998.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu