Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Zločinecký trend roku 2010 - vytrhávanie bankomatov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Vykradnutím banky už v podsvetí neohúrite, štýlovým sa stalo vytrhnúť bankomat a ujsť s ním. Na Slovensku sa s krádežami týchto zariadení priam roztrhlo vrece. V roku 2010 polícia eviduje desiatky takýchto činov, niektoré boli úspešné, niektoré menej.

V Banskobystrickom Tescu sa neznámym mužom podarilo ukradnúť až 130 tisíc eur, ich „kolegov“ v Komárne však po naháňačke a prestrelke ako z akčného filmu chytili. Jedného z nich ťažko postrelili.

Páchatelia si obľúbili najmä (kradnuté) terénne autá Porsche Cayenne, ktoré pod kapotou skrývajú 300 i viac koní a dokážu zamurované zariadenie vytrhnúť. Prinášame prehľad najväčších bankomatových krádeží v tomto roku:

24. novembra – Zlodeji vytrhli bankomat v martinskom obchodnom centre, mali však smolu. Obsahoval totiž farbiace náplne. Okrem toho, že bankovky sú znehodnotené červenou farbou, boli pravdepodobne označení aj páchatelia.

16. novembra - Neznámi páchatelia na Porsche ukradli ďalší bankomat, tentokrát v obchodnom dome na Ivanskej ceste v Bratislave. Autom prerazili únikové dvere pri hlavnom vchode, vytrhli ho zo zeme a ušli.

22. októbra – Kradlo sa aj v Rakúsku, indície však smerujú k nám. Spolková krajina Burgenland hlásila krádež bankomatu, ktorá sa stala v obci Pama neďaleko hraníc so Slovenskom. V pobočke banky Raiffeisen sa páchatelia snažili reťazou vytrhnúť bankomat zo steny. Po príchode polície na miesto činu ušli na Slovensko.

12. októbra - V bratislavskej časti Podunajské Biskupice pomocou tmavého terénneho auta vytrhli bankomat z pobočky banky. Naložili ho do auta a ušli. Škody vyčíslili na takmer 75 tisíc eur.

8. októbra - Vo Veľkom Krtíši zmizol bankomat, ukotvený k podlahe banky. Páchatelia opäť prišli na terénnom aute. Krádežou bankomatu spôsobili škodu približne 30 tisíc eur.

30. septembra - Zlodeji polhodinu po polnoci v obci Výčapy Opatovce vytrhli bankomat zo steny miestnych potravín. Ten potom odniesli na neďaleké parkovisko a vybrali z neho peniaze. Škoda - viac ako 15 tisíc eur.

28. septembra - Zlodeji ukradli bankomat v nákupnom centre na Ivanskej ceste v Bratislave. V noci prerazili s vozidlom sklo vedľa vstupných otočných dverí a zobrali bankomat.

17. septembra - Piešťanskí kriminalisti objasnili aprílovú krádež bankomatu v obci Chtelnica. Obvinili trojicu mužov.

15. septembra - Novým spôsobom sa pokúsili dostať k peniazom z bankomatu neznámi páchatelia. Vlámali sa do banky v Zlatých Klasoch, peniaze chceli získať „plameňovým zariadením“. Plány im však nevyšli, peniaze zhoreli.

11. júna - Komárňanským policajtom sa podarilo ako prvým na Slovensku dolapiť páchateľa, ktorý vytrhával a kradol bankomaty. Spolu s komplicom sa pokúšal ukradnúť bankomat lano sa však pretrhlo. Hliadky prenasledovali červený Jeep zhruba 20 kilometrov, po dramatickej naháňačke a prestrelke mužov dolapili.

8. júna - V Senci vytrhli bankomat zlodeji oblečení v čiernom, s kuklami na hlavách. Bolo v ňom asi 35-tisíc eur.

27. mája – Zlodeji autom prerazili dvoje dverí na obchodnom centre v L. Milukáši, lanom obviazali bankomat a ťahali ho päťdesiat metrov po ceste. Napokon ho však nechali na ceste.

24. mája – Ani bankomat pri pobočke UniCredit Bank v Zlatých Klasoch páchatelia neušetrili. Omotali ho oceľovým lanom pripevneným k autu a vytrhli.

12. mája - Zlodeji v noci ukradli trezor bankomatu v termálnom parku Bešeňová. Ťahali ho po ceste cez celú obec, ale spozorovala ich policajná hliadka a začala ich prenasledovať. Bankomat „vybojovala,“ zlodeji ušli.

9. apríla – Zlodejom na bielom Audi sa vo Veľkých Ripňanoch nepodarilo ukradnúť bankomat. Odtrhlo sa im ťažné zariadenie.

31. marca - O vyše 130 tisíc eur sa obohatili štyria aktéri krádeže bankomatu z banskobystrického hypermarketu Tesco. Maskovaní kuklami pristavili Porsche pri vchode do obchodu a bankomat vytrhli.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu