Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

V ukradnutom bankomate boli farbiace náplne

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA /MARTIN - Zlodeji, ktorí dnes nadránom vytrhli bankomat v Martine, mali smolu, tvrdí banka. Bankomat obsahoval farbiace náplne a okrem bankoviek znehodnotených červenou farbou sú pravdepodobne označení aj páchatelia. Tatra banka podľa hovorcu začala zabezpečovať svoje bankomaty farbiacimi náplňami od augusta po opakujúcich sa krádežiach.

„Pri neautorizovanom vniknutí, ale aj presune bankomatu, sa bankovky znehodnotia atramentovou farbou. Takéto bankomaty sú viditeľne označené nálepkou,“ informoval hovorca banky Boris Gandel. "Veríme, že vybuchnutie farbiacich náplní pri poslednej krádeži bankomatu prispeje k jednoduchšej identifikácii páchateľa a zároveň zníži počet ďalších podobných pokusov,“ dodal Gandel.

Ďalší prípad, pri ktorom sa prejavili „trhači bankomatov“, sa stal dnes nadránom v jednom z obchodných centier v Martine. Zlodeji použili obvyklý nástroj: výkonné auto značky Porsche Cayenne svetlej farby, ktorým vytrhli a odviezli bankomat. „Vylomili vchodové dvere a zvnútra vytrhli k zemi pripevnený bankomat. Ukradnutý bankomat naložili do pristaveného auta a unikli smerom na Banskú Bystricu,“ opísala krádež polícia. Ďalšie podrobnosti neuviedla.

Ku krádeži došlo okolo 04:15, polícia vyzýva verejnosť, prípadných svedkov, ktorí by vedeli poskytnúť akúkoľvek informáciu k páchateľom, vozidlu, alebo ukradnutému bankomatu, aby sa prihlásili na polícii v Martine, alebo zatelefonovali na linku 158. Informovala o tom žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu