Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Pri Nitre osem nehôd, v sanitke 5 zranených!

Nehoda pri Hornej Seči
Nehoda pri Hornej Seči

NITRA – Štvrtok bol v Nitrianskom kraji čiernym dňom, hasiči zasahovali pri ôsmich dopravných nehodách, niektoré z nich boli vážne. Ako uviedol krajský hovorca hasičov Viliam Pánsky, podpísalo sa pod to pravdepodobne náhle ochladenie.

Už krátko po 5.00 h museli hasiči z Levíc zasahovať pri dopravnej nehode v Drženiciach, časť Kmeťovce. Osobné auto zišlo z cesty a poškodilo plynovú a elektrickú prípojku domu. Jedna osoba sa ľahšie zranila.

O dvadsať minút neskôr hasičov vyslali k ďalšej nehode, ktorá sa stala medzi Levicami a Hornou Sečou. Autobus sa zrazil s osobným autom, ktoré náraz roztrhol a zostali v ňom zakliesnení dvaja ľudia. Hasiči ich vyslobodili a odovzdali posádke rýchlej lekárskej pomoci. Ťažko zranenú vodičku previezli do nemocne, jej spolujazdkyňu (40) previezol vrtuľník do nitrianskej nemocnice. Aj napriek rýchlemu zásahu záchranárov však žena zomrela.

Krátko pred ôsmou ráno sa stala nehoda aj v Leviciach, časti Géňa, kde osobné auto s dvoma osobami zišlo z cesty do priekopy. Nikto sa nezranil.

Hasiči zo Zlatých Moraviec museli zasahovať o 07.25 h pri obci Sľažany, kde dve autá zišli z cesty, pričom jedno z nich zostalo prevrátené na streche. Aj táto nehoda sa našťastie zaobišla bez zranení.

O štvrť na desať už hasiči pomáhali pri ťažkej dopravnej nehode pri obci Chyzerovce. V sanitke sa zranilo päť osôb, z toho tri ťažko, v ďalšom vozidle sa zranil jeden človek.

Ako ďalej informoval Pánsky, večer krátko pred trištvrte na deväť museli zlatomoravskí hasiči zasahovať znova. Náves kamióna zišiel na nespevnenú časť cesty, nikto sa nezranil.

Nitrianskych hasičov zavolali k vážnej dopravnej nehode osobného auta a nákladiaka s prívesom, ktorá sa stala krátko pred jednou hodinou popoludní na ceste za Podhoranmi smerom na Lefantovce. Obe autá po náraze zišli z cesty, v jednom zostal zakliesnený ťažko zranený vodič. "Po príchode na miesto mu okamžite poskytli prvú pomoc," povedal Pánsky.

O 14.45 h nahlásili ďalšiu nehodu v nitrianskej mestskej časti Zobor, kde sa zrazilo nákladné auto s dodávkou. Obe vozidlá skončili v záhrade rodinného domu, v dodávke sa ľahšie zranila jedna osoba.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu