Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

SHMÚ varuje pred vetrom, dažďom a povodňami!

ilustračné foto
ilustračné foto

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahy prvého stupňa v súvislosti s počasím pre väčšinu územia Slovenska.

Výstraha pred vetrom platí od pondelka od 3.00 h do 12.00 h vo viacerých okresoch v regiónoch Záhorie, Podunajská nížina západ aj východ a horné Ponitrie. Medzi 6.00 h až 15.00 h platí pre Horehronie, Liptov, Oravu, Kysuce a Spiš.

Pred dažďom SHMÚ varuje od pondelka v čase medzi 6.00 h až 20.00 h vo viacerých okresoch v regiónoch Záhorie, Gemer, juhovýchod, Podunajská nížina západ aj východ, horné Ponitrie, stredné Pohronie, juh stredného Slovenska, Horehronie a Šariš. V regiónoch severozápad, Liptov, Orava, Kysuce, Spiš platí táto výstraha do 18.00 h.

SHMÚ vydal aj hydrologickú výstrahu prvého stupňa v súvislosti s možnosťou povodní z trvalého dažďa. Tá platí v regiónoch Slaná, Ipeľ, horný a dolný Hron od pondelka od 10.00 h do utorka 23. novembra do 1.00 h. Pre regióny dolné Považie, dolná Nitra a Žitava platí od pondelka 22. novembra od 8.00 h do utorka 23. novembra do 7.00 h. V regióne horná Nitra platí od pondelka 22. novembra od 9.00 h do utorka 23. novembra do 7.00 h. SHMÚ o výstrahách informuje na svojej webovej stránke.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu