Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Namiesto rohoží objavili veľký kontraband cigariet!

V aute sa mali nachádzať bambusové rohože Zobraziť galériu (2)
V aute sa mali nachádzať bambusové rohože

BRATISLAVA/ŽILINA - Veľký kontrabant cigariet sa podarilo odhaliť v uplynulých dňoch v Svrčinovci v okrese Čadca. Počas cestnej kontroly sa jednému z policajtov nepozdávalo zaťaženie dodávky Renault Master, ktorá bola na ceste do Česka.

Od vodiča (52) si vypýtali doklady a vyzvali ho, aby im ukázal zadnú časť Renaultu. Ten sa snažil policajtom nahovoriť, že vezie len rohože z tŕstia a bambusu.

"Vzhľadom na predchádzajúce zistenie sa chcel policajt uistiť, či je náklad správne rozložený. Podozrenie polície, že niečo nie je v poriadku sa potvrdilo po otvorení bočných dverí. Zistili, že v aute vodič preváža krabice, v ktorých boli naukladané kartóny cigariet s ukrajinskými kolkami," popísala udalosť žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

V aute našli 1200 kartónov cigariet, v ktorých ich bolo viac než 1,2 miliónov kusov. Vyšetrovateľ obvinil vodiča z Havířova z "porušovania predpisov o štátnych technických opatreniach na označovanie tovaru." Únik na daniach predstavoval takmer 100 tisíc eur, dodala hovorkyňa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu