Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Slováci pašovali drogy za 2,5 milióna

Ilustračné foto
Ilustračné foto

VIEDEŇ - Rakúska polícia pozatýkala celkovo sedem osôb v súvislosti s pašovaním drog zo Slovenska do Rakúska. Štyri Slovenky, dvoch Slovákov a Srba obvinili, že od októbra 2008 do júna minulého roku do Viedne prepašovali 35 kilogramov heroínu a 10 kilogramov metamfetamínu v celkovej hodnote 2,5 milióna eur. Informovala o tom dnes agentúra APA.

Dolnorakúska polícia na stopu podozrivým prišla vlani na jar, keď vypočúvala jedného z nich v súvislosti s krádežami kolies a vlámaním do áut. Muž priznal i pašovanie drog a do tohtoročného júna polícia zatkla päť jeho komplicov.

Muži a ženy vo veku 24 až 39 rokov sa momentálne nachádzajú vo viedenskej väznici. Polícia ešte pátra po tridsaťročnej Slovenke. Celkovo je podozrivých desať ľudí.

Obvinení údajne drogy prevážali v osobných automobiloch aj vo vlaku do Viedne. Časť ich pri prevoze ukrývali priamo na tele. V rakúskej metropole drogy ukrývali napríklad v parkoch.

Časť materiálu spotrebovali pašeráčky, z ktorých niektoré si privyrábali ako prostitútky. Väčšinu drog ale predali priekupníkom. Malú časť prepašovali ďalej do Nemecka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu