Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

V Poprade zomrel ďalší bezdomovec

Rocky zomrel na stanici Zobraziť galériu (3)
Rocky zomrel na stanici

POPRAD – V krátkom čase zomrel v Poprade už druhý bezdomovec. Muža, ktorého jeho kamaráti prezývali Rocky, mal 64 rokov. Len pred sedemnástimi dňami pritom zomrel jeho o tri roky mladší kamarát, prezývaný Vavrek.

Toho našiel na lavičke v parku Popradčan pri návrate z nočnej zmeny. Zomrel pravdepodobne na podchladenie. Prespával v parku, hoci v Poprade môžu ísť bezdomovci kedykoľvek do nocľahárne. „Tam ísť nechcel. Vládol tam pre neho prísny režim,“ tvrdí jeden z Vavrekových kamarátov, ktorý sa s ním pár dní pred smrťou rozprával.

Milan, ktorého prezývali Rocky, zomrel v teple popradskej železničnej stanice. „Jednoducho odpadol a bol mŕtvy,“ tvrdí jeho kamarát. Rocky bol údajne nekonfliktný muž, kedysi aktívny cyklista. „Mal cukrovku. Nepil, nefajčil. Občas si dal v staničnom bufete kávu alebo čaj,“ tvrdí popradský taxikár, ktorý nebohého bezdomovca dobre poznal. „S nikým nič nechcel mať, akúkoľvek pomoc odmietal.“ Rovnako ako Vavrek nechcel ani Rocky o prespávaní v útulku ani len počuť.

„V Poprade máme asi 160 bezdomovcov,“ tvrdí vedúca oddelenia rodiny a neprispôsobivých občanov MsÚ v Poprade Petra Závacká. „Mnohí z nich využijú pomoc, ktorú im ponúkame. Sú však takí, ktorí chcú mať absolútnu slobodu a nám sa ich nepodarí dostať do nocľahárne ani po niekoľkých rokoch presviedčania,“ konštatuje
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu