Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Brtva dostal 5 rokov, musí uhradiť 5,6 milióna

Dávid Brtva
Dávid Brtva (Zdroj: ČTK)

PEZINOK - Dávida Brtvu, ktorý čelí spolu s Jozefom Majským a Patrikom Pachingerom obžalobe z tunelovania nebankových subjektov BMG Invest a Horizont Slovakia, uznal súd vinným zo sprenevery 5,6 milióna korún (186 tisíc eur). Vymeral mu päťročný trest, musí tiež uhradiť vzniknutú škodu.

Peniaze podľa obžaloby vybral v jednej z dcérskych spoločností Horizontu - Horizont Investment and Consulting. Ide o prípad, ktorý bol súčasťou kauzy tunelovania nebankoviek, dnes ju však súd na návrh prokurátora vyčlenil na samostatné konanie. Brtva sa proti rozsudku špecializovaného trestného súdu odvolal.

Dnes malo pokračovať aj pojednávanie s Pachnigerom v kauze údajného tunelovania BMG Invest a Horizont Slovakia po ich prevode na nových majiteľov. Súd ho však odročil pre jeho práceneschopnosť.

Pre rovnaký dôvod musel odročiť aj pojednávanie z 20. septembra. Odročovanie sprevádza tento prípad veľmi často. Obnovený proces sa súdu podarilo otvoriť 9. februára 2009 až na siedmy pokus.

Dôvodmi, pre ktoré dovtedy nemohol pojednávať, boli ochorenia Dávida Brtvu, neprítomnosť Patrika Pachingera, ktorému rodila manželka, vypovedanie plnej moci jeho advokáta či stomatochirurgický zákrok obhajcu Jozefa Majského. Proces sa znova rozbehol 17. januára tohto roka po takmer polročnej prestávke.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu