Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Pre pád žeriavu už polícia začala trestné stíhanie

Padnutý žeriav v Prešove
Padnutý žeriav v Prešove

PREŠOV - Prešovskí policajti už pre spadnutý žeriav začali trestné stíhanie vo veci pre prečin všeobecného ohrozenia. Informovala o tom prešovská krajská policajná hovorkyňa Magdaléna Fečová. Žeriav typu PALFO G30 sa zrútil dnes ráno okolo 9:00 počas zatepľovania jednej z bytoviek na Wolkrovej ulici v Prešove.

Obsluha žeriava premiestňovala stroj z pôvodného miesta na nové. Napriek tomu, že sa ho snažili priloženými závažiami stabilizovať, žeriav sa zrútil a dopadol na zem prednou časťou (zdvíhacím ramenom). Pri páde poškodil stroj odvzdušňovací ventil na plynovom potrubí, následkom čoho začal unikať plyn.

Pre nehodu zasadal i krízový štáb mesta Prešov. Podľa hovorkyne mesta Ivety Adamovej však napokon nevyhlásil mimoriadny stav, lebo ten v meste ešte platí od zosuvov pôdy po záplavách. Pri incidente sa nezranili okoloidúci ani zamestnanci stavebnej firmy Ultra Prešov, s.r.o., ktorá na mieste zabezpečovala stavebné rekonštrukčné práce. Plynárom sa podarilo únik plynu zastaviť. Občanov okolitých bytoviek však museli vysťahovať na takmer tri hodiny.

Časť občanov muselo prečkať v náhradných priestoroch v škole na Strojníckej ulici, iní odišli k známym a príbuzným. Pri havárii zasahovali všetky zložky integrovaného záchranného systému - štátna polícia, hasičský záchranný zbor, lekárska záchranná služba a mestská polícia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu