Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Súd s údajným bosom Okoličánym pre operáciu odročili

Róbert Okoličány
Róbert Okoličány

BRATISLAVA/PEZINOK – Kauza východoslovenskej zločineckej skupiny opäť nepokročila. Jej údajného šéfa Róberta Okoličányho prednedávnom operovali. Ospravedlnil sa preto z dnešného pojednávania pred Špecializovaným súdom. Ten bol nútený prípad odročiť na 12. októbra.

Podľa písomného vyjadrenia je teraz Okoličány v starostlivosti manželky a nedáva súhlas na pojednávanie v jeho neprítomnosti.

Z pojednávania sa ospravedlnili tiež dvaja obžalovaní bez toho, aby súhlasili so svojou neprítomnosťou, za ďalšieho to urobila priateľka a piaty neprišiel na súd bez ospravedlnenia.

Skupina celkovo 16 údajných členov gangu čelí obžalobe z 19 skutkov, vrátane založenia zločineckej skupiny, vrážd, pokusov o vraždu, ublíženia na zdraví, nedovoleného ozbrojovania, vydierania a úžery.

Mediálne je známa najmä vražda údajného konkurenta Jozefa Eštóka, pri ktorej zahynula aj náhodná obeť – mladý muž v neďalekom aute.

Najvyšší súd vo februári zrušil v tomto prípade rozsudok s dvoma doživotnými a piatimi ďalšími trestami a vrátil prípad Špecializovanému súdu. Zároveň mu nariadil, aby kauzu opäť spojil, čo už aj urobil.

V minulosti kauzu rozdelili na viaceré samostatné konania, keďže niektorí obžalovaní neprišli na pojednávanie. Teraz ich má sedieť na lavici obžalovaných opäť všetkých 16. V zrušenom rozsudku uznali neprávoplatne vinnými siedmich z nich.

Okoličányho prepustili siedmeho apríla z väzby, v ktorej bol pre údajnú bitku na diskotéke, ale súd ho v tomto prípade oslobodil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu