Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Údajný šéf podsvetia Salinger zostáva vo väzbe

František Salinger
František Salinger

ŽILINA - Súd ho minulý piatok oslobodil z obžaloby, podľa ktorej mal v roku 1997 vraždiť, aj tak však zostáva vo väzbe. Podľa prokurátora by František Salinger, obvinený zo štyroch vrážd, mohol na slobode "pokračovať v trestnej činnosti."

Žilinský okresný súd minulý piatok oslobodil Salingera spod obžaloby, podľa ktorej mal zavraždiť "bieleho koňa" Štefana Gažúra.

 Podľa sudcu sa nepreukázalo, že skutok spáchal. Súd neakceptoval dôkazy z prípravného konania. Konštatoval, že vo výpovediach svedkov sú rozpory, ktoré svedkovia nevedia logicky vysvetliť.

Súdne pojednávanie s údajným bosom v prípade Gažúrovej vraždy sa začalo v decembri 2008. Podľa prokurátora sa vražda stala na jeseň 1997, telo vykopali kriminalisti v lete 2007. Miesto hrobu im prezradil utajený svedok.

Prokurátor sa proti rozhodnutiu súdu na mieste odvolal, rozsudok tak ešte nie je právoplatný. Salingera po vynesení oslobodzujúceho rozsudku priamo na súde zatkla polícia a previezla ho do cely predbežného zaistenia pre obvinenia z ďalšej trestnej činnosti.

Vo vyšetrovacej väzbe bol Salinger od leta 2007. Obvinili ho zo štyroch vrážd, troch pokusov o vraždu a tiež rozsiahlej ekonomickej trestnej činnosti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu