Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Po krádežiach z bankomatov sprísnia ich ochranu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Slovenské banky združené v Slovenskej bankovej asociácii (SBA) oznámili, že po niekoľkých prípadoch krádeží peňazí z bankomatov zvýšia ich ochranu. Okrem podrobnejšieho monitorovania budú prístroje vybavené farbou, ktorá pri krádeži napríklad znehodnotí peniaze.

"Banky inštalujú zariadenia, ktoré v prípade akejkoľvek nedovolenej manipulácie s bankomatom označia farbou nielen hotovosť, ale aj útočníka," uviedol v tlačovej správe výkonný riaditeľ SBA Ladislav Unčovský.

Banky prišli v poslednom čase o peniaze z viacerých bankomatov. Prístroj umiestnený v nákupnom centre v Banskej Bystrici koncom marca zlodeji s pomocou lán vytrhli a odviezli. Tiež v marci zase lupiči rozpíli bankomat a ukradli z neho peniaze v stredoslovenských Pliešovciach. Vlani v decembri zmizol bankomat zo železničnej stanice v Galante s 43 tisíc eurami.

Začiatkom apríla sa pre pretrhnuté lano nepodarilo zlodejom ukradnúť bankomat z predajne potravín vo Veľkých Ripňanoch, nevydarený pokus o krádež bankomatu zaznamenala polícia v polovici marca aj v Moravskom Svätom Jáne. Na Slovensku bolo ku koncu februára 2309 bankomatov deviatich bánk.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu