Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Falošný policajt z Prievidze stihol vylúpiť aj herňu a poštu

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: SITA)

TRENČÍN – Dvoch trestných činov a jedného priestupku sa v priebehu dvoch mesiacov dopustil 32-ročný muž. Po tom, čo polícia po niekoľkých dňoch zistila, že 14. decembra vylúpil v skorých ranných hodinách na Mišútovej ulici v Prievidzi herňu, sa z muža vykľul aj prievidzský falošný policajt, ktorý chodil po meste a pokutoval ľudí. V týchto dňoch ho navyše obvinili ešte aj z prepadu pošty. Mužovi hrozí dvanásťročné väzenie.

Z herne si muž odniesol 1 670 eur. “V priebehu vyšetrovania policajti zistili, že obvinený vystupoval v Prievidzi aj ako falošný policajt. Obvinený uložil štyrom poškodeným ako falošný policajt blokovú pokutu,” uviedla trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Hlaváčová. Polícia tieto skutky objasňuje ako priestupky.

Muž sa “služobným preukazom” predstavoval ako pracovník kriminálky. V jednom prípade napríklad žiadal od istého muža 200 eur ako pokutu za fajčenie na verejnosti. Výzor policajta doplňoval pištoľou za opaskom nohavíc. Mestská polícia v Prievidzi uviedla, že naposledy sa pokutu snažil vymôcť 18. decembra. Deň na to ho policajti obvinili z lúpeže v herni.

V stredu mužovi pribudlo ďalšie obvinenie, a to z lúpeže. Muž ešte 20. novembra prepadol poštu v Nedožeroch-Brezanoch. “V tom čase zamaskovaný páchateľ vošiel so zbraňou v ruke k poštovej priehradke. Zakričal, že ide o prepad, aby sa nikto nehýbal. Jeden z klientov ho vtedy chytil za bundu, pričom obvinený namieril na neho svoju zbraň,” uviedla Hlaváčová. Muž sa následne zľakol a ušiel.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu