Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

NAD VECOU ... je Slota

Ján Slota
Ján Slota

BRATISLAVA - Prečo to nepriznať?, z hľadiska politického vývoja má Slotova pokuta za absencie na zasadnutí parlamentného výboru nulový význam a len veľmi ťažko obstojí aj ako téma na politický komentár.

Slota je totiž skutočne nad vecou v letovej hladine, ktorá je porovnateľná s tou, ktorú dosiahol pri súkromnom lete do Chorvátska.. Z hľadiska príjmov a majetku, ktoré mu vyniesla obrana slovenských záujmov je pokuta ani nie symbolická – jej výška by nedosiahla ani sumu za zálohované fľaše, ktoré by sa pozbierali v jeho sídle.

Je nenasledovaniahodným príkladom toho, ako speňažiť politický vplyv. Príkladom ako speňažiť nie to, čo na jazyk prinesie intelekt, ale slina. Ako politik je však parlamentný absentér pozoruhodným fenoménom vyvracajúci všetky politologické poučky –nikdy ani nepredstieral, že by ho zaujímali ľudské práva, národnosti, či nebodaj postavenie žien. Jeho politický inštinkt mu už dávno našepkal, že v politike vôbec nezáleží na prezenciách či absenciách. Nikdy sa nenaučil rozprávať vznešene a kultivovane a ani to nepotreboval, pretože všetky svoje víťazstvá dosiahol dokonale zvládnutým jazykom krčmy. Bola to práve jeho schopnosť vypestovať si publikum, ktoré chce rok čo rok od svojej hviezdy počuť jediný hit, ktorá ho dostala nad vec. Tú našu slovenskú vec...Čo poviete, nezozbierame sa mu na tú pokutu?
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu