Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

TU žalujú prepustení učitelia, píše Pravda

Trenčianska univerzita
Trenčianska univerzita

TRENČÍN – Trenčianska univerzita má na krku ďalší problém. Okrem rýchlo získaných titulov, školu žalujú prepustení pedagógovia. Niektorí tvrdia, že prišli o miesto, lebo upozornili na nezákonné praktiky pri udeľovaní diplomov. Píše dnešná Pravda.

Okresný súd v Trenčíne potvrdil, že škola zatiaľ čelí trom žalobám od učiteľov. Bývalého dekana Dušana Barana mali odvolať pre údajné odpisovanie skrípt Finančno-ekonomická analýza podniku v praxi. On obvinenia odmieta. Knihu písal spolu s ďalšími tromi autormi, odpísaná mala byť kapitola jedného z nich. Na súd sa chce obrátiť aj bývalá prodekanka podozrivej fakulty Mária Gogová. Tvrdí, že rektor Mečár ju začal diskriminovať, keď upozornila na šafárenie s peniazmi od externistov. Rektorove praktiky prekážajú aj terajším učiteľom. Podľa bývalého ministra školstva Petra Ponického sa vedenie zbavuje nepohodlných ľudí, aby nemalo problém presadiť presun školy do súkromných rúk.

Vedenie univerzity tvrdí, že ide o pomstu a za súčasné problémy na škole môžu prepustení pedagógovia.

Rýchloštúdium na univerzite má za sebou už viac ako sto poslucháčov. Sú medzi nimi aj dekanove deti. Univerzita odpustila študentom dva roky štúdia. Minister školstva Mikolaj po zisteniach zakázal fakulte udeľovať bakalárske tituly.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu