Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Súdia nitrianskeho expolicajta, lúpil a strieľal na kolegov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

NITRA – Pred rokom prepadol policajt s komplicmi benzínku v Nitre. Postrelil pritom kolegov, jeden zostal na vozíku, Dnes pokračuje na súde pojednávanie s Františkom Barnášom (39).

Už bývalý policajt spolu s esbéeskárom Jozefom Burdom (33), Martinom Chlebecom (26) a Mariánom Ištokovičom (32) prepadli vlani benzínku na Bratislavskej ulici v Nitre. Dvoch pumpárov zhodili na zem, zviazali ich, bili do hlavy a kopali. Ukradli 135 tisíc korún. Počas lúpeže chcel vojsť dovnútra chlapec, keď ich však zbadal, rozbehol sa preč.

Vtedy sa dala na útek aj štvorica. V Kyneku ich zastavili policajti, ktorí spoznali svojho kolegu Barnáša. Potom sa strhla prestrelka. Barnáš zo vzdialenosti zhruba dvoch metrov strelil dvoch policajtov do brucha. Potom tvrdil, že mieril do vzduchu. Po streľbe skončili dvaja policajti postrelení, z ktorých jeden zostal na invalidnom vozíku.

Tretí si zlomil ruku a traja páchatelia boli postrelení tiež. Dnes majú vypočuť ešte jedného svedka. Bol v nemocnici a obhajoba ho žiada vypočuť osobne. Barnášovi hrozí doživotie, ostatným lupičom najviac 10 rokov väzenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu