Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

NATO v Bratislave: Kontroly, uzávierky, kolóny?

ilustračné foto
ilustračné foto

BRATISLAVA – Bratislava bude hostiť ministrov obrany NATO. Vodičov čakajú aj obmedzenia v doprave.

"Opatrenia budú sústredené najmä na oblasť Starého mesta, okolie Incheby a miesta, kde sú hostia ubytovaní," informovala bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová. V Starom meste sprísnenia kontrolu osôb aj áut.

Policajtom z Bratislavy prídu pomôcť aj kolegovia z ďalších krajských riaditeľstiev. "Doposiaľ polícia nedisponuje informáciami, ktoré by viedli k hromadnému narušeniu verejného poriadku, " dodala Kurucová

Stretnutie vo štvrtok a v piatok výrazne obmedzí aj dopravu. Autá sa nedostanú na Viedenskú cestu, uzavretá bude ulica Mostová, Olejkárska a Čulenova ulica.
Obmedzenia sa budú týkať najmä v súvislosti s uzavretím okolia nového SND. Celý štvrtok sa nebude dať parkovať na týchto uliciach, resp. na parkovisku SND a v jeho blízkosti. V úseku pripojenia Einsteinovej a Dolnozemskej ulice bude premávka zúžená do jedného jazdného pruhu v smere od Petržalky do centra mesta. Dolnozemská ulica bude odklonená na most Apollo. V piatok popoludní sa ráta s obmedzením dopravy na diaľničnom obchvate. "Odporúčame preto tým vodičom, ktorí chcú na víkend cestovať mimo Bratislavu, aby ju opustili v dopoludňajších hodinách, alebo v neskorších večerných hodinách," informovala Kurucová.

Neformálna schôdzka ministrov obrany NATO sa koná dvakrát ročne. Tento rok sa uskutoční práve v Bratislave a potrvá piatku 23. októbra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu