Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Stretnutie NATO: Uzatvoria ulice, sľubujú prísne kontroly

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Neformálne stretnutie ministrov obrany členských krajín NATO V Bratislave, ktoré bude tento týždeň vo štvrtok a V piatok, si vyžiada sprísnené bezpečnostné opatrenia.

"Opatrenia budú sústredené najmä na oblasť Starého mesta, okolie Incheby a miesta, kde sú hostia ubytovaní," informovala dnes bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová. Hostia majú byť ubytovaní aj vo viacerých bratislavských hoteloch v časti Starého mesta. "Predovšetkým v tejto časti mesta bude sprísnená kontrola osôb, taktiež sa budú prísne kontrolovať osobné aj nákladné motorové vozidlá," uviedla hovorkyňa.

Počet policajtov zapojených do bezpečnostných opatrení sa podľa Kurucovej pohybuje v niekoľkých stovkách. "Sú v nej zapojení policajti, najmä služby poriadkovej, dopravnej, kriminálnej polície, ako aj špecialisti z ostatných zložiek. Týmto môžme verejnosť ubezpečiť, že počet policajtov vyčlenených do bezpečnostných opatrení bude dostatočný na to, aby sme v hlavnom meste zachovali verejný poriadok a aby neprišlo k ohrozeniu zdravia a majetku ľudí," uviedla. Kurucová dodala, že všetko bude závisieť od aktuálnej bezpečnostnej situácie. Policajtom z Bratislavy prídu pomôcť aj kolegovia z ďalších krajských riaditeľstiev Policajného zboru. "Doposiaľ polícia nedisponuje informáciami, ktoré by viedli k hromadnému narušeniu verejného poriadku v termíne konania neformálneho stretnutia ministrov obrany členských krajín NATO v Bratislave," informovala Kurucová.

Stretnutie vo štvrtok a v piatok výrazne obmedzí aj dopravu v hlavnom meste SR. "Úplne zamedzený prístup motorových vozidiel bude na Viedenskú cestu, uzavretá bude ulica Mostová, Olejkárska a Čulenova ulica," uviedla hovorkyňa. Obmedzenia sa budú týkať najmä v súvislosti s uzavretím okolia nového SND. "Upozorňujeme vodičov, ktorí svoje vozidlá parkujú na týchto uliciach, resp. na parkovisku SND a v jeho blízkosti, že počas celého dňa 22. októbra (štvrtok), nebudú môcť svoje vozidlá parkovať na týchto miestach, a to z dôvodu vykonávania režimových opatrení zo strany polície," informovala. Ako ďalej Kurucová dodala, v úseku pripojenia Einsteinovej a Dolnozemskej ulice bude premávka zúžená do jedného jazdného pruhu v smere od Petržalky do centra mesta. Dolnozemská ulica bude odklonená na most Apollo. "V tejto súvislosti sa ráta v piatok v popoludňajších hodinách s obmedzením dopravy na diaľničnom obchvate. Odporúčame preto tým vodičom, ktorí chcú na víkend cestovať mimo Bratislavu, aby ju opustili v dopoludňajších hodinách, alebo v neskorších večerných hodinách," informovala Kurucová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu