Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Situácia na cestách, ktorú komplikoval sneh, sa upokojila

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ŽILINA - Situácia na cestách na Slovensku, ktorú dopoludnia komplikovalo sneženie, vietor, dážď a polámané stromy, sa popoludní upokojila. Vyplýva to z informácií Stella Centra, ktoré mapuje premávku na cestách. Na strednom a východnom Slovensku mali počas dňa tisíce odberateľov problémy s dodávkami elektriny.

Horská služba upozornila turistov, aby sa v nepriaznivom počasí nepúšťali do vysokohorského terénu. "Na cestách sa situácia momentálne upokojila. Už skôr bol uzatvorený horský prechod Šturec pre nákladnú dopravu s dĺžkou nad desať metrov, už ho ale otvorili. Stromy ešte popadali na cestu medzi Makovom a Bytčou," povedali pracovníci Stella Centra.

Polámané stromy spôsobili počas dňa starosti aj šoférom medzi Malackami a Lozornom, Nitrianskym Pravnom a Vyšehradným, Kolárovicami a Makovom, Klubinou a Zborovom nad Bystricou i Tisovcom a Breznom. Horská záchranná služba upozornila, že v Malej Fatre, Nízkych, Západných i Vysokých Tatrách treba počítať s výškou snehu od 25 do 80 centimetrov.

Návštevníkom hôr preto neodporučila túry vo vysokohorskom teréne. Na strednom a východnom Slovensku mali tisícky odberateľov problémy s dodávkami elektriny. Najviac postihnutými boli lokality pri Žiline, Žiari nad Hronom a Liptovskom Mikuláši. Starosti mali tiež obyvatelia v okresoch Stará Ľubovňa, Bardejov, Svidník alebo Kežmarok. Podľa meteorológov treba so zamračeným počasím, snehom či dažďom počítať aj v nasledujúcich dňoch. Teploty by sa mali vyšplhať na dva až sedem stupňov Celzia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu