Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Vietor vyvrátil stromy, deti nocovali v škole

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

SOBRANCE/KOŠICE – Hasiči vo viacerých okresoch Košického kraja mali rušnú službu. Ako dnes ráno informoval dôstojník operačného strediska HaZZ Michalovce Gabriel Fabián, najviac roboty mali v úseku Podhoroď – Ruský Hrabovec, kde vietor vyvrátil množstvo stromov.

„Možno hovoriť o kalamite. Popadané stromy sme začali likvidovať už o tretej popoludní. Podľa našich informácií deti museli ostať v škole,“ povedal Fabián. Túto informáciu ráno potvrdil aj starosta obce Podhoroď Emil Osif. „Je tu kalamita. Mám informáciu, že časť detí nocovala v škole a časť na tunajšej policajnej stanici.“ Na pomoc hasičom a cestárom už prichádzajú cestári z Veľkých Kapušian.

V Podhorodi uviazol aj starosta Ruského Hrabovca Juraj Cinkanič. „Stále sneží a je tu kalamita. Aj ja som musel ostať v Podhorodi, lebo cesta je neprejazdná a polícia odkláňa dopravu do Ruského Hrabovca od Sobraniec. V Podhorodi ostalo aj jedenásť detí a niekoľkí dospelí. Hasiči likvidovali popadané stromy až do ôsmej večer. Polícia a hasiči zvážili, že v noci neradno sa púšťať na cestu, lebo by to bolo veľké riziko. Autobus by mohol zasiahnuť padajúci strom, tak sme ostali tu,“ povedal Cinkanič.

Ako informoval dôstojník operačného strediska HaZZ Košice Miroslav Betuš, desiatky popadaných stromov likvidovali zo včera na dnes aj hasičské jednotky z Košíc, Bidoviec, Moldavy, Šace. „Mali sme viacero výjazdov. Stromy nevládali uniesť ťarchu ťažkého, mokrého snehu. Hasiči z Bidoviec mali najviac práce na ceste cez horský priechod Dargov, jednotka z Moldavy likvidovala popadané stromy na cestách v okolí Rudníka a Nováčan, hasiči zo Šace v okolí Hýľova,“ povedal Betuš.

Štyri výjazdy k popadaným stromom mali podľa dôstojníka operačného strediska HaZZ aj v okresoch Spišská Nová Ves a Gelnica. „V súčasnosti sú gelnickí hasiči ešte na výjazde medzi Smolníkom a Mníškom nad Hnilcom,“ povedal operačný Martin Penták.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu