Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Banská Štiavnica: Majiteľ minibusu začína mať problémy

Taxikári aj SAD ho podozrievajú z nekalej konkurencie.
Taxikári aj SAD ho podozrievajú z nekalej konkurencie.

BANSKÁ ŠTIAVNICA - Nového banskoštiavnického dopravcu Jána Terena podozrievajú tamojší taxikári a Slovenská autobusová doprava (SAD) Zvolen z nekalej konkurencie. Podľa nich by mal mať Teren na podnikanie licenciu samosprávneho kraja, on to však odmieta.

Teren od začiatku marca poskytuje v Banskej Štiavnici dopravné služby v osemmiestnej dodávke. Cestujúci si minibus zastavujú hocikde na jeho trase a vystupujú, kde si povedia. Za prepravu zaplatí každý bez ohľadu na vzdialenosť 10 korún. To je len o korunu viac ako zaplatia za prepravu v mestskej hromadnej doprave. V prípade požiadavky cestujúcich zavezie aj na železničnú stanicu, kam autobusy vôbec nejazdia. Denne prepraví 200 až 250 zákazníkov.

Podľa dopravného riaditeľa SAD Zvolen Milana Chabadu však Teren poskytuje služby systémom pravidelnej dopravy a na tú treba licenciu. "Vyvíjajú na mňa neuveriteľný tlak," uviedol Teren. "Napríklad 3. marca za mnou celé popoludnie chodili pracovníci SAD a nahrávali si to na kameru. Mám to odfotené," povedal. Od ľudí sa údajne dopočul, že taxikári sa chystajú spáchať na ňom takmer trestný čin. "Dúfam, že sa to nestane," dodal podnikateľ.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu