Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Banská Štiavnica: Stopnite si autobus!

V osemmiestnom Fiate Ducato pritom za cestu zaplatia 10 Sk - len o korunu viac než v mestskej hromadnej doprave. Zobraziť galériu (3)
V osemmiestnom Fiate Ducato pritom za cestu zaplatia 10 Sk - len o korunu viac než v mestskej hromadnej doprave.

BANSKÁ ŠTIAVNICA - Obyvatelia Banskej Štiavnice majú netradičnú dopravu, ktorú im občania iných miest môžu len závidieť. Kdekoľvek v meste si totiž od začiatku marca môžu stopnúť súkromný minibus, ktorý ich odvezie tam, kde potrebujú. V osemmiestnom Fiate Ducato pritom za cestu zaplatia 10 Sk - len o korunu viac než v mestskej hromadnej doprave.

Takto chce pomôcť neutešenej situácii s dopravou v meste Ján Teren. "Je to niečo medzi taxíkom a mestským autobusom. Minibus nemá ani pevne stanovené zastávky," povedal. Autobusy mestskej dopravy majú totiž v harmonograme veľké časové odstupy a doprava na železničnú stanicu a späť chýba. Práve preto obyvatelia Štiavnice uvítali tento nápad s nadšením.

Aj primátor Banskej Štiavnice Marián Lichner je spokojný. Podľa jeho slov už dávnejšie hľadali nejakého podnikateľa, ktorý by sa zhostil tejto úlohy. "Chceme, aby sa v blízkej budúcnosti táto doprava ešte rozšírila o jeden autobus," dodal primátor. To, že minibus je naozaj využitý, potvrdzuje i fakt, že denne prepraví vyše 200 cestujúcich.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu